Ukenytt fra Frank – uke 20

Hei!

Denne uken startet med at jeg dro til Brussel for å være med på EØS-rådsmøte. EØS-rådet er EØS/EFTA-landene Norge, Island og Liechtensteins øverste politiske dialog med EU, og møtene avholdes hvert halvår. Hensikten med møtene er å gi politisk fremdrift til samarbeidet. Denne gangen deltok også EUs forhandlingsleder for Brexit, Michel Barnier, for å høre mer om hva som er viktig for EØS-landene i de kommende forhandlingene med Storbritannia. Men vi diskuterte også hvordan vi sammen skal oppfylle Paris-avtalen og klimaforpliktelsene fram mot 2030.

Onsdag var det selveste nasjonaldagen. I år feiret jeg med familien i Oslo hvor jeg blant annet deltok på Børge Brendes mottakelse. Jeg håper at dere alle hadde en strålende dag fylt med is, kaker og mer sukkerspinn enn dere klarte å spise!

Uken ble avsluttet med at jeg møtte Montenegros europaminister, Aleksandar Andrija Pejovic. Han besøkte Norge blant annet for å lære mer om vårt forhold til EU. Montenegro er per nå ikke medlem av EU, men de er et kandidatland som jobber med å kunne bli medlem.

Jeg ønsker dere alle en riktig god helg!

Med vennlig hilsen

Frank