Ukenytt fra Frank – uke 26

Jeg var så heldig å få treffe menneskerettighetsaktivister fra Øst- og Sør-Europa under Oslo Pride som ble en fantastisk kampfest for menneskemangfold.

Etter at nesten hele forrige uke ble tilbrakt i Troms med nordisk samarbeidsministermøte på Sommarøy, debatt om hav og besøk til blant annet Arctic Zymes og Redningsselskapet har denne uken vært litt mer variert.

Uken startet med at jeg ønsket min nye politiske rådgiver velkommen. Daniel Sørdahl har jeg lånt fra Høyres Nord-Norgeskontor og han har denne uken vært på opplæring sammen med min avtroppende rådgiver Ragnhild. Hun skal hjem for å studere seg ferdig.

Tirsdag møtte jeg den islandske utenriksministeren, Guðlaugur Þór Þórðarsson, før jeg satt meg på et fly til Alta for å delta i en debatt i regi av NHO om næring, industri, infrastruktur og regionreformen.

I tillegg har jeg vært så heldig å få treffe menneskerettighetsaktivister fra Øst- og Sør-Europa under Oslo Pride. Kriteriene vi setter for bruk av EØS midler stiller krav om at minimum 10% av midlene skal gå til å forsterke sivil sektor i mottakslandene. Her ser vi mange gode prosjekter som løfter arbeidet for ytringsfrihet, minoriteter og demokrati.

Fredag gikk turen til Vadsø for bedriftsbesøk og folkemøte om veien videre med Høyre. Regionreform, rammevilkår for næringslivet og lovverk for offentlige innkjøp var temaer vi så på der.

Nok en spennende uke, og en ny er rett rundt hjørnet.


Frank Bakke-Jensen

EØS- og EU-minister og minister for nordisk samarbeid og 1. kandidat for Finnmark Høyre