– Jeg har hatt sommerfugler i magen

Under åpningen av det første stortinget etter valget gjorde Troms Høyres stortingsrepresentant, Kent Gudmundsen, stas på to av de som har gjort en innsats i valgkampen.

-Jeg er takknemlig for den innsatsen våre mange frivillige har gjort med å videreformidle vår politikk og ikke minst møte velgere gjennom en lang og spennende valgkamp. Og tenkte at dette kunne være en hyggelig overraskelse å få, sier stortingsrepresentant Kent Gudmundsen som brukte sine to plasser til å invitere noen av de frivillige til åpningen av stortinget.

Den ene plassen fikk Einar Mustaparta fra Harstad, han var Troms Høyres 4. kandidat og har gjort en formidabel innsats med gode leserinnlegg og møtt velgere både på stands og husbesøk i Harstad.

– Dette satte jeg veldig pris på. Det har vært en høytidsdag. Kongen åpnet tinget med dronningen og kronprinsen ved sin side. Det var en tradisjonsrik seremoni for hele landets representanter. Talen bar preg av et ønske om bredt samarbeid for gode løsninger for landet. Mange politikkområder har bredt flertall i ryggen og dagens storting må videreføre denne stabiliteten, sier Einar Mustaparta som mener det er et sterkt høyrelag som fremover skal omsette høyrepolitikk til de beste løsninger for land og folk

Den andre plassen gikk til Marte Sandslett Seland, 23 år og for tiden student i Tromsø. Hun er leder av Høyres studenter i Tromsø. Hun har stått tidlig opp, gått dørbank og vært en pådriver full av pågangsmot og godt humør.

– Det har vært en utrolig spennende dag! Å få være med på åpningen av Stortinget, er noe jeg aldri trodde jeg ville få oppleve, og jeg har hatt sommerfugler i magen helt siden jeg ble invitert. Det har vært en fantastisk valgkamp og enda mer fantastisk ble det når Kent og Troms Høyre inviterte meg med på åpningen etter innsatsen i valgkampen. Det gjør ingenting å henge etter på pensum, når premien er fire nye år og opplevelser som dagen i dag har gitt meg. Jeg er så takknemlig for å være en del av et parti som setter så stor pris på medlemmene sine, sier en oppglødd og takknemlig Marte Sandslett Seland.