Finnmark: Nominasjonskomiteens innstilling er klar

Nominasjonskomiteen for Høyre i Finnmark offentliggjorte i dag sin innstilling til stortingsliste for neste års valg.

Vi har i dag lagt frem vårt forslag til stortingsliste for Høyre i Finnmark, og den toppes av Vetle Langedahl, sier leder i nominasjonskomiteen Steinar Halvorsen.

Nominasjonskomiteens innstilling:

1. Vetle Langedahl

2. Kristen Albert Ellingsen

3. Marianne Haukland

4. Jan Ivvar Smuk

5. Christine Nilssen

6. Sharon Fjellvang

7. Ståle Sæther

8. Ørjan Rasmussen

9. (Kandidaten har trukket sitt kandidatur)

10. Hege Christin Bjørkmann

11. Jo Inge Hesjevik

-Vetle Langedahl er en ung, uredd Høyre-politiker og vi er svært glade for å kunne ha han som vår toppkandidat for valgkretsen Finnmark. Vetle er en politiker med stort engasjement og en som er genuint opptatt av Finnmark. Vetle vil være en sterk og tydelig folkevalgt for Finnmark, sier Halvorsen

Han fremhever at Vetle, gjennom offentlig opptreden har vist sin kjærlighet for sitt flerkulturelle Finnmark. Han er en god kommunikator og har en allsidig politisk bakgrunn med svært gode relasjoner på tvers av kommunegrensene i Finnmark.

-Samtidig har Vetle erfaring fra arbeidslivet der han har jobbet innen ulike bransjer. Hans politiske bakgrunn kommer bl.a fra lokalpolitikk, fylkestinget og han har vært vikarierende stortingsrepresentant under denne stortingsperioden. Han jobber i dag som politisk rådgiver for utenriksministeren, nevner Halvorsen.

Vetle får med seg 10 sterke kandidater som vil jobbe for hele Finnmark. Kristen Albert Ellingsen som er en høyt respektert politiker med 3 perioder bak seg på fylkestinget. Han har en kunnskap som vil være en styrke for Finnmark inn mot Stortinget. Marianne Aas Haukland er vara til stortinget og har vært fast representant for Finnmark Høyre i store deler av denne perioden. Marianne er representant på stortinget i Familie og kulturkomiteen og har vært med å fremme barnevern og kulturvern som viktige saker.

Listen bygger på forslag fra 17 lokallag og medlemmenes uravstemning. Det er 5 kvinner og 6 menn som kommer fra hele Finnmark. Kandidatene har bred bakgrunn også med hensyn til utdannelse og yrkeserfaring.

Nominasjonsmøtet som skal velge stortingslisten for Høyre i Finnmark valgkrets avholdes på Scandic Ishavshotel i Tromsø den 28. november.

For spørsmål, kontakt leder i nominasjonskomiteen, Steinar Halvorsen:

Epost: steinar@sandlandbrygge.com

Mobil: 474 19 933