Kondolasjon etter Lars Egil Mogårds bortgang

Det var med stor sorg at det i går ble kjent at den kjente NRK-profilen Lars Egil Mogård gikk bort som følge av komplikasjoner etter covid-19. En bauta i norsk journalistikk har falt.

Troms og Finnmark Høyre vil alltid huske Lars Egil som en kunnskapsrik, kritisk og interessert politisk kommentator og journalist. Aller mest vil vi huske hans raushet, vennlighet og omtanke for andre mennesker. Alltid med en god kommentar, en vennlig hilsen og et varmt og ekte smil. Lars Egil hadde en genuin samfunnsinteresse. Han hadde en stor oversikt over alt som skjedde ute i kommunene i hele landsdelen vår, og han hadde en fantastisk innsikt i store og små ting som innbyggerne var opptatt av. Han fulgte opp med kritiske spørsmål til oss politikere som er gitt ansvaret for å forvalte innbyggernes ve og vel.

Han hadde en stor kjærlighet til Svalbard og fulgte tett opp hvordan norske myndigheter støtter opp om omstillingen av Svalbard-samfunnet. Han hadde en sjelden god egenskap til å forvalte den informasjonen og de kommentarene vi ga til saker han jobbet med på en forsvarlig og respektfull måte, uansett hvor krevende en sak kunne være for oss som politikere.

På den måten fikk han en naturlig autoritet og respekt fra alle oss på den politiske siden av samfunnet, uansett politisk partitilhørighet. Du vil bli savnet av veldig mange. De varmeste kondolanser til familien og alle som stod Lars Egil nær.

På vegne av alle medlemmer og folkevalgte i Troms og Finnmark Høyre, Geir-Inge Sivertsen

Leder