Troms: Nominasjonskomiteens innstilling er klar

Nominasjonskomiteen i Troms har i dag lagt fram forslag til stortingsliste for neste års valg.

Nominasjonskomiteen for Høyre i Troms har i dag lagt fram forslag til stortingsliste for neste års valg. På førsteplass innstiller komiteen Erlend Svardal Bøe, sier leder av nominasjonskomiteen Kjersti Karijord Smørvik.

Nominasjonskomiteens innstilling:

1.         Erlend Svardal Bøe, Tromsø

2.         Christine Bertheussen Killie, Tjeldsund

3.         Tonje Nilsen, Storfjord/Unge Høyre

4.         Rune Stenstrøm, Harstad

5.         Anne Berit Figenschau, Tromsø

6.         Johannes Utvåg, Tromsø

7.         Regina Alexandrova, Bardu

8.         Geir-Inge Sivertsen, Senja

9.         Elin Byberg, Senja

10.       Karl-Gunnar Skjønsfjell, Nordreisa

11.       Nina Margrethe Dons-Hansen, Harstad

12.       Benjamin Furuly, Tromsø

Erlend Svardal Bøe har markert seg som en tydelig og engasjert Høyre-politiker, med solid erfaring gjennom flere års politisk arbeid. Bøe har bakgrunn som politisk rådgiver for helse- og omsorgsminister Bent Høie. Han har vært generalsekretær i Unge Høyres Landsforbund, og fylkesleder i Troms Unge Høyre. Erlend Svardal Bøe er i dag Høyres gruppeleder i Tromsø.

Erlend er en politiker med et stort engasjement for Troms og Nord-Norge, og nominasjonskomiteen er meget fornøyd med å ha han som vår toppkandidat for valgkretsen Troms, sier Kjersti Karijord Smørvik. Smørvik fremhever videre at Erlend Svardal Bøe, gjennom sitt politiske virke har vist seg fram som en klar og uredd politiker. 

På de neste to plassene på lista har han med seg Christine B. Killie, og Tonje Nilsen. Christine B. Killie er i dag gruppeleder i fylkestinget, og har flere års politisk erfaring både som lokalpolitiker i Skånland kommune (nå Tjeldsund), og på fylkestinget.

Tonje Nilsen er sentralstyremedlem i Unge Høyre, og har tidligere vært fylkesleder i Troms og Finnmark Unge Høyre. Nilsen har også politisk erfaring som praktikant i Høyres stortingsgruppe og som kommunestyrerepresentant i Storfjord kommune.

Med seg på laget får de ni sterke kandidater. Listen består samlet av seks kvinner og seks menn som kommer fra hele Troms. Kandidatene har en bred bakgrunn både når det gjelder utdannelse, yrkeserfaring, og politisk kompetanse. Dette er en liste som vil bidra til å løfte Nord-Norge, med kandidater som alle er opptatt av å skape mer og inkludere flere.

Nominasjonskomiteens innstilling er enstemmig, og bygger blant annet på medlemmenes rådgivende uravstemning og prøvenominasjoner i 19 lokallag, pluss Unge Høyre.

Nominasjonsmøtet som skal velge stortingslisten for Høyres valgkrets i Troms avholdes på Scandic Ishavshotel i Tromsø, søndag 29. november.

For spørsmål, kontakt leder i nominasjonskomiteen, Kjersti Karijord Smørvik tel. 916 90219/ epost: kjerstiks@yahoo.no

Nominasjonskomiteen har bestått av:

Leder: Kjersti Karijord Smørvik, Harstad

Nestleder: Geir Varvik, Storfjord

Medlem: Sebastian Henriksen, Tromsø

Medlem: Lars Fossberg, Bardu

Medlem: Rebekka Lind Knoph, Unge Høyre