Søk
Et glass med øl
Å fjerne skjenketaket i Melhus gjør det lettere å kunne ta seg et glass øl eller vin til maten. Foto: Nicola/CC BY 2.0

Fjerner skjenketaket i Melhus

Vi ønsker å legge bedre til rette for etablering av nye restauranter i Melhus. Derfor fjernes nå taket på antall skjenkeløyver.
Bilde av Svein Evjen– Her er det snakk om å ta et glass vin eller øl til maten. Sannheten er at hvis en restaurant skal gå, må den ha skjenkeløyve, sier Svein Evjen, kommunestyrerepresentant for Melhus Høyre.

Fram til nå har det i Melhus kommune vært en begrensning på at maksimalt ni skjenkeløyver har kunnet vært tildelt i kommunen til enhver tid. Per i dag er åtte av disse i bruk og når det nå kom en søker til skjenkeløyve nummer ni ville dette taket gjort det umulig for eventuelle nyetablerte restauranter å få skjenkeløyve. Derfor har kommunestyret nå vedtatt å fjerne skjenketaket. Vedtaket ble gjort med 35 av 37 stemmer. Dette er bra for både restaurantgjester og næringsdrivende, og gjør at vi ikke stenger døra for nyetableringer i kommunen.

Les i Trønderbladet: Flertall for å fjerne skjenketaket i Melhus

Alkoholsalg også på valgdagen

Et forslag om at det fortsatt skal være forbud mot salg av alkoholholdig drikk på valgdager ble nedstemt med 33 av 37 stemmer. Fra 1. januar 2015 ble det nasjonale forbudet mot å selge alkohol på valgdager fjernet, og Høyre ser ingen grunn til å ha andre regler lokalt i Melhus. Å fjerne slike forbud er en del av Høyres arbeid med å forenkle Norge, og et slikt forbud vil ha liten forståelse i befolkningen og liten praktisk betydning.

For Høyre er det viktig å være et næringsvennlig parti, på lag med næringslivet. Da kan vi ikke ha regler som et skjenketak som begrenser muligheten for å satse og etablere nye restauranter. Derfor er vi svært fornøyd med å ha fått fjernet skjenketaket og på den måten kan legge til rette for nyetableringer i Melhus kommune.

Bilde (t.h.): Svein Evjen, kommunestyrerepresentant for Melhus Høyre