"Lær kidsa koding" på Songdalen Ungdomsskole

Tirsdag ettermiddag fikk elever og lærere på Songdalen Ungdomsskole besøk av stortingsrepresentant Norunn T. Benestad (H), som sammen med Høyres lokallagsleder i Songdalen, Tor Marius Markussen ville lære mer om skolens nye valgfag "Programmering".

Ungdomsskoleelever på 146 skoler over hele landet, vil fra høsten få tilbud om koding som valgfag. Pilotprosjektet med programmering som valgfag starter skoleåret 2016-2017, og varer til og med skoleåret 2018-2019.

Som eneste kommune i Vest-Agder, ble Songdalen valgt ut til å delta med både Finsland og Songdalen Ungdomsskole, etter at rektor Øystein Dybesland bokstavlig talt kastet seg rundt for å sende inn søknad til Utdanningsdirektoratet.

I det nye valgfaget skal elevene blant annet lære hvordan datamaskiner og ulike dataprogram fungerer. De skal også få opplæring i programmeringsspråk og deres bruksområder. Eksempler på oppgaver elevene kan få er å programmere egenutviklede roboter, og å lage enkle dataprogram eller animasjoner.

Valgfaglærer ved Songdalen Ungdomsskole, Thomas Candasamy, hadde sin første ordentlige undervisningsdag og fikk vist både de besøkende og elevene litt av hvordan man kan programmere animasjonsfilmer. Det vil også legges opp til å koble dette opp mot realfag og teknologibedrifter i regionen.

Dette er et spennende prosjekt som Høyre vil følge opp videre de neste årene.