33 tusen Telemarkinger kan få økt skatt med rødgrønn regjering!

Ved et regjeringsskifte med AP, SP og SV i førersetet, blir det vanlige folks tur til å betale mer skatt. Jordmødre, journalister, psykologer, konduktører og politibetjenter er bare noen av yrkesgruppene som kan vente seg en skattesmell ved et regjeringsskifte.

Mahmoud Farahmand og Emilie Schäffer er stortingskandidater for Høyre i Telemark

Nå foreslår en samlet venstreside å øke inntektsskatten for visse yrkesgrupper. SV og Rødt vil øke inntektsskatten for alle som tjener over 600 000 kroner. AP og SP har foreslått økt inntektsskatt for de som tjener over 750 000 kr. MDG vil øke skatten for alle som tjener mer enn 700 000 kr.

De siste målingene viser at dersom det blir et rødgrønt flertall etter høstens valg, er det sannsynlig at en ny regjering vil bli avhengig av både SV og Rødt eller MDG. I Telemark ville 33.000 personer fått økt skatt med SV sitt skatteopplegg, og 17.300 med Ap sitt skatteopplegg. Det er i dag ca. 1,2 mill nordmenn som tjener over 600 000 kroner, og 660.000 nordmenn som tjener over 750 000 kroner. I praksis betyr det at følgende yrkesgrupper, som ifølge SSB har en årslønn på over 600.000, kan få økt skatt ved et regjeringsskifte: jordmødre, journalister, maskiningeniører, psykologer, kiropraktorer, regnskapsførere, politibetjenter, biologer, landskapsarkitekter og konduktører. Altså det vi kan kalle folk flest. Over en million nordmenn må da forvente seg å ha mindre i egen lommebok. Jeg tror ikke disse dette er folk som går rundt og føler at de har for mye penger.

Den største forskjellen i Norge er mellom de som har jobb og de som står utenfor arbeidslivet. Å trygge og skape nye jobber vil gjøre mer for å redusere ulikhet enn venstresidens skatteøkninger. Vi mener selvsagt også at de rikeste skal bidra til fellesskapet; de med mest penger skal betale mest i skatt! Vi ønsker oss også et samfunn med små forskjeller mellom folk, men svaret er ikke å sende en skatteregning til folk flest, men i stedet flere tiltak for at folk kan komme inn i jobb.

I et Norge på vei ut av koronakrisen er ikke problemet at vanlige folk skatter for lite. Venstresiden bør heller la lektoren som har stått på for å sørge for at elever faktisk lærer noe på hjemmeskolen, og konduktøren som i over et år har utsatt seg selv for smitte og jordmoren som har stått midt i pandemien under veldig krevende forhold – ja, la folk i helt vanlige, og viktige jobber, slippe skatteøkninger. Med Ap, Sp og SV blir det vanlige folks tur til å betale mer skatt.