#Hlm18 Helga Opsett innlegg i resolusjonsdebatten om Digitalisering

Helga Opsett, Holmestrand Høyre holdt innlegg på Høyres landsmøte i resolusjonsdebattens del om «Digital kompetanse hos offentlige ansatte».

Med grønn skrift på svart skjerm ble de første skolestilene mine til på slutten av 1980-tallet. Jeg skrev dem ut på traktorpapir og limte de inn i skolestil-heftet mitt.

Dette var helt i starten av min digitale reise, og min hverdag er i dag totalt forandret – nettbrett, smarttelefon, skyen, strømming og tofaktorautentisering er løsninger alle vi må forholde oss til.

Høyres mål er at Norge skal bli verdens beste land til å ta i bruk digitale løsninger! Slik starter storresolusjonen “Et bedre Norge med digitalisering”.

I offentlig sektors bruk av digitale tjenester skal brukeren settes i sentrum: Folk som meg og deg skal få hjelp og veiledning til å benytte tjenestene.

Som rådgiver i dette møter jeg hver uke ansatte som synes det er vanskelig. Mange har store kompetansehull. Da er det et problem at offentlig sektor pålegges å tilby digitale tjenester til publikum når de ansatte selv strever.

Men det er lys i tunnelen!

Denne uken ble Digihjelpen lansert – en netthåndbok for hjelp til kommunene som skal etablere eller videreutvikle et veiledningstilbud for å øke innbyggernes digitale kompetanse. Min sterke anbefaling er at kommuner og offentlige etater bruker dette som en del av kompetanseheving for egne ansatte. Et stort ansvar arbeidsgiverne må ta på alvor.

En stor honnør til minister Monica Mæland for denne tjenesten – og en sterk oppfordring til å følge opp at tjenesten gir verdi.

Vestfold Høyre har levert en rekke endringsforslag til resolusjonen om digitalisering, og vi håper alle delegasjonene vil støtte disse.

Fremtiden er #digital, og vi har et ansvar for å sikre at alle vi er en del av den digitale fremtiden.