Høyt henger de – og blide er de!

«Høyre svever høyt» – «Jan Tore Sanner henger i en tynn tråd» – mulighetene for tabloide ordspill var nærmest ubegrensede da Jan Tore Sanner besøkte klatreparken «Høyt og lavt» i Lardal torsdag. Ministeren lot seg imponere over hva man har fått til på klatreparken i Lågendalen.

Det var en opplagt kommunal- og moderniseringsminister som tok seg tid til litt avkobling i klatreparken «Høyt og lavt». Årsaken til besøket var imidlertid ikke kun ønsket om å få sett vakker Vestfold-natur fra ziplines i skogen, men også for å rette søkelyset mot en lokal suksesshistorie.

-Høyt og lavt i Lardal er Skandinavias største klatrepark, og har utvidet til totalt 10 parker i Norge. Dette har bidratt til stor lokal verdiskaping, både når parkene bygges, og i driftsfasen, forklarer Sanner. Høyt og lavt i Lardal har i underkant av 50 ansatte i sesongen, de aller fleste av dem lokale. –Å skape arbeidsplasser i distriktene er viktig, både for distriktene selv og for regjeringen. Regjeringens bidrag er å sørge for at bedriftene har gode rammevilkår, som gjør det attraktivt å investere – men vi er helt avhengige av at lokale grundere som her i Lardal tør å satse, fortsatte Sanner.

Med seg hadde Sanner toppkandidatene til Vestfold Høyre, Kårstein Eidem Løvaas, Lene Westgaard-Halle og Erlend Larsen, samt gruppeleder i Lardal Høyre, Lars Johan Røsholt. Larsen var den eneste av deltagerne som var tøff nok til å prøve parkens tøffeste attraksjon, «Himmelfallet» -der man er i fritt fall i nesten 30 meter. –Det var en opplevelse jeg kommer til å huske – og utsikten fra toppen av masten var fenomenal, sier Larsen, som gjennom sine turbøker er godt kjent i Vestfoldnaturen. –Her i Lardal er det mye flott turterreng, men det er artig å få sett naturen fra et annet perspektiv enn vanlig, fortsetter han.

På «Høyt og lavt» fikk Sanner høre at parken har vært godt fornøyd med sitt samarbeid med Lardal kommune, og at de nå legger opp til et like godt samarbeid med den nye, sammenslåtte Larvik kommune. Likevel kunne parken fortelle at dette ikke er tilfellet overalt. –Det er viktig at vi som politikere legger til rette for verdiskaping og vekst over alt. En park som dette skaper lokal aktivitet, og kan være en dynamo for annen aktivitet. Mitt håp er at flere kommuner vil innta en «ja-holdning» sa Sanner.

En av attraksjonene Sanner forsøkte var ziplinen over Lågen. – Det var en flott naturopplevelse å sveve over Numedalslågen – det kan anbefales, avslutter Sanner.