Kastet «klærna» for Erna!

Lørdag besøkte Erna Sandefjord for å se på fjordrensingsprosjektet i Sandefjordsfjorden. For å bevise at fjorden nå er badbar, og bare blir bedre, kastet like godt ordfører Bjørn Ole Gleditsch og stortingsrepresentant Kårstein Eidem Løvaas seg på sjøen.

At stortingsrepresentanter og ordførere gjør sine hoser grønne hos statsministeren, er ikke uvanlig. At de kaster klærne for henne, tilhører sjeldenhetene. Det var imidlertid nettopp dette som skjedde i Sandefjord lørdag 5. august, da statsminister Erna Solberg besøkte Sandefjord for å se på fremdriften i fjordrensingsprosjektet.

Sandefjordsfjorden er for tiden gjenstand for en av de største oppryddingsaksjonene Vestfold har sett i nyere tid. Hele 170 millioner brukes nå på å rense opp i tidligere tiders forurensing på fjordbunnen.

Rensingen foregår ved at man fyller rene, friske masser over de forurensede, og flytte en del av de forurensede massene til dypere vann. Prosjektet er et spleiselag mellom staten, Sandefjord kommune og næringslivet, der staten dekker den største delen av kostnaden.

I tillegg til å rydde opp i eldre tiders synder, er utslippene til fjorden også redusert dramatisk de siste tiårene. Derfor kan man idag bade i Sandefjordsfjorden — noe Bjørn Ole Gleditsch og Kårstein Eidem Løvaas bestemte seg for å gjøre når statsministeren var innom.

-Som nøttlending er jeg vant til å bade i sjøen, men ikke med statsministeren som tilskuer, sa Løvaas, før han kastet seg ut i den såkalte «bomben».

Se flere bilder fra fjordbadet på Vestfold Høyres Facebookside:

facebook.com/vestfold.hoyre/