Må fortsatt være mulig å bygge bolig med hage i Bergen

Eivind Hermansen, Høyres 4. kandidat til Bystyret

-Har MDG glemt at Høyre fikk vedtatt "gåbyen Bergen"? spør Eivind Hermansen

Artikkel i Fanaposten 13. august

Joakim Kyrre Myklebust ( MDG) langet i fredagsavisen ut mot Høyre og bompengelisten. I intervjuet med Fanaposten beskyldte han partiene for å gå inn for byspredning som vil gi mer forurensing og biltrafikk. 
Han siktet til at Høyre stemte mot den nye kommuneplanen og ønsker å bygge ut i mange av de tiltenkte boligområdene som bystyret nå har skrotet, deriblant Dyngeland. 

Eivind H. Hermansen, 4. kandidat for Høyre, svarer at partiet tar konsekvensen av problemene fortettingen har ført med seg. 
Høyre stod bak byggingen av bybane til Flesland. Her har vi fått fortetting, men boligene er dessverre i dyreste laget, sier Hermansen. 
- Fortettingen som vi har hatt til nå er en del av «gå-byen» Bergen som Høyre har fått vedtatt. Det ser det ut til at MDG har glemt, sier han. 
Hermansen og Høyre tror de høye boligprisene vil presse barnefamilier ut til nabokommunene Askøy, Sotra og Øygarden. 
- Den nye kommuneplanen tar ikke dette innover seg. Det er viktig å huske at alle ikke vil bo langs bybanen. Derfor har vi fremmet forslag om en småhusplan slik at familier har råd til å bo i byen vår, sier Hermansen. 
- Dagens modell legger opp til at det nesten ikke bygges boliger og at barnefamilier flytter ut. Her tenker vi blant annet på området på Dyngeland som dessverre et tatt ut av vedtatt KPA. Det må fremdeles være mulig å få bygget en bolig med hage i byen vår, sier han.