Invitasjon til digitalt lunsjmøte om kraft og fremtidens energibehov

Viken Høyres Bedriftskanal inviterer til digitalt lunsjmøte om kraft og fremtidens energibehov torsdag 9. februar kl. 11-12.

Norge ligger ifølge Statnett an til kraftunderskudd i 2027, noe som de sier kan føre til at strømprisene blir så høye at investeringer i omstilling og ny industri stanser opp. Statnett har derfor etterlyst mer kraft. Hvordan løser vi dette? Er kjernekraft en del av løsningen? Ikke vet vi, men vi i Viken Høyre Bedriftskanal ønsker å bygge mer kunnskap om et vanskelig tema. Vi er nysgjerrige og ønsker å lære.

Vi har derfor invitert administrerende direktør Jonny Hesthammer og kommunikasjonsdirektør Sunniva Rose i Norsk Kjernekraft AS for å belyse temaet fra deres ståsted. Selskapet de leder ønsker å identifisere egnede områder for små, modulære kjernekraftverk i samarbeid med kraftkrevende energi. Mer informasjon finnes på Norsk Kjernekraft AS sin hjemmeside, både om selskapet og Jonny og Sunniva.

Dette er det første seminaret i en rekke på flere, der vi neste gang vil invitere innledere som har motforestillinger mot kjernekraft. Så vil vi ha et seminar om Høyres gjeldende politikk på energiområdet. Der vil behovet for ny kraft, hvor kraften bør komme fra og ikke minst, «hvordan den kan settes i arbeid til glede for land og folk», som det står i Høyres plan, være tema.

Før sommeren håper vi å kunne invitere til en debatt, fortrinnsvis i et fysisk møte. Da vil debatten være bredere enn for eller mot kjernekraft, og rette seg mot mulige løsninger for å sikre norsk næringsliv og industri tilstrekkelig tilførsel av kraft.

Har du lyst til å lære mer? Nysgjerrig som oss? Da kan du melde deg på det første digitale seminaret som vi arrangerer i 2023:

Invitasjon skal være sendt alle medlemmer i egen e-post. Ønsker du å delta, men har ikke mottatt invitasjon? Send en e-post til viken@hoyre.no

Det blir anledning til stille spørsmål.

Velkommen til digitalt lunsjmøte!

Hilsen
Viken Høyre Bedriftskanal