Bli kjent med Line!

Line Cecilie Grefslie, 3. kandidat.

Har du lyst til å bli kjent med en "kvinnelig James Bond"? Les her hvordan vår tredjekandidat Line Cecilie Grefslie presenterer seg selv.

Jeg er Line Cecilie Grefslie, 47 år, og bor på Aursmoen.
Jeg har tre jenter som er 8, 13 og 16 år gamle – og har dermed barn på barneskolen, ungdomskolen og på videregående. I tillegg er jeg deleier i en privat barnehage i kommunen hvor jeg jobbet i 10 år. Dermed er det kanskje enkelt å gjette hva mitt hjerte banker ekstra for.

Jeg har bachelor i biomedisin, og har jobbet med laboratorieutstyr i flere år frem til jeg startet opp den private barnehagen, Barnehagegården.
Nå jobber jeg i Mediq Norge AS som er leverandør av laboratorieutstyr og medisinsk forbruksmateriell.

Når jeg har tid, er jeg glad i å ta bilder, og jeg jobbet en periode med foto i en lokal bedrift i Aurskog i tillegg til jobben som daglig leder i Barnehagegården. I tillegg er jeg glad i hage – selv om det ikke ser slik ut rundt hushjørnene…, glad i å synge, spiller piano, maler, snekrer, skrur og holder på – «kreativ og handy». Jeg er en engasjert mamma både i skolesammenheng og på håndballtribunen, og er uredd og tydelig når jeg er engasjert. Jeg kan gjerne heie fra tribunen når det er trening…

Jeg hadde en kort «politisk karriere» på videregående skole da jeg meldte meg inn i Eidsberg Unge Høyre. Jeg satt en periode i representantskapet i Østfold Unge Høyre på den tiden da Jan Tore Sanner var leder for unge Høyre og Per Kristian Foss leder av Finanskomiteen og parlamentarisk nestleder i Høyre. Det er en stund siden…

I 2015 takket jeg omsider ja til å stå på Aurskog-Høland Høyre sin partiliste til kommunevalget, og årsaken var engasjementet rundt private barnehager i vår egen kommune.
Både barnehage og skole utløser engasjement hos meg. Familier med behov for barnehage skal ha mulighet til å velge i et mangfold vi bare kan tilby om vi har både kommunale og private aktører i barnehagemarkedet. Viktigst av alt er kvalitet, og at barnehagene har ressurser nok til i vareta alle barns beste. Ressursene skal følge barna, og ikke være avhengig av hvem som betaler lønnen til de ansatte.
I skolesystemet er det viktig at de voksne rundt barn og unge er i stand til å samarbeide om barns og unges beste. Ingen vet nok om barns og unges beste, og derfor er det tverrfaglige samarbeidet også i skolen, en selvfølge. Det er trist å vite at egen prestisje og personlige relasjoner faktisk kommer i veien for å fremme tverrfaglig samarbeid og godt samarbeid med elever og familier. Derfor er det viktig med kompetanse og flere yrkesgrupper inn i skolen – og ikke minst en vilje til å se og gjøre noe for de som trenger det mest.

Humor er viktig for meg, og jeg er utstyrt med en god porsjon selvironi. Jeg er ikke redd for å «rekke opp hånda» eller være synlig blant folk. Livet har lært meg å tåle en støyt, og ved en anledning har jeg blitt «klassifisert» som en «kvinnelig James Bond» som bare trenger å trekke pusten et par ganger for å hente seg inn… Det stemmer nok delvis, men er kanskje mest en morsom karakteristikk på meg sett fra utsiden.

Jeg håper og tror jeg vil være et «friskt pust» inn i Kommunestyret, og håper virkelig at jeg kan representere noe mange står for – og håper dermed på akkurat din ekstrastemme!

Godt valg! Heia Aurskog-Høland!