Bli kjent med Morten

Morten Rognan, 12. kandidat og leder av Aurskog-Høland Høyre

Her kan du lese hvordan Morten Rognan, vår 12.kandidat, presenterer seg selv.

Mitt navn er Morten, er 36 år og bor på Aursmoen sammen med min datter (annenhver uke). Datteren min begynte i 2. klasse nå i høst og det har vært spennende å følge henne gjennom det første skoleåret, hvor alt er nytt og spennende. Vi er begge spente på fortsettelsen av skolegangen, og vi er godt fornøyde med Aursmoen skole.

I 2007 kom jeg flyttende til Aurskog fra Trondheim, hvor jeg er født og oppvokst. Gjennom oppveksten har jeg drevet med både håndball og fotball i mange år, og jeg har også forsøkt å gjenoppta disse interessene etter å ha blitt voksen og flyttet ned hit. Men jeg merker dog at kroppen er blitt en del eldre. Da er det fint å se at interessen for idrett har smittet over på datteren min, hun spiller fotball i AFSK og synes det er kjempegøy. Som fotballpappa blir det dermed også ofte behov for å bidra på dugnad, og jeg er som regel en av de første som melder seg på der. For dugnad og frivillighet er noe som binder lokalsamfunn sammen. Uten frivilligheten ville de fleste lokalsamfunn bryte sammen, for man er avhengig av at idrettslag, skolekorps og andre lag og foreninger stiller opp med fritidstilbud til både barn og voksne. Jeg bidrar også med frivillig arbeid gjennom andre prosjekter.

Jeg har fagbrev som automatiker, og jobber i dag i et firma som heter Phoenix Contact i Oslo. Her er jeg produktsjef og har en kontorjobb. Arbeidsstedet betyr også at jeg hver eneste dag bruker et par timer i bilen for å komme meg på jobb, med kø og bompenger som daglig innhold. Og det er ikke sjeldent jeg henter datteren min på SFO med en svetteperle i panna, rett før stengetid.

Av politisk erfaring ble jeg valgt inn i styret i Aurskog-Høland Høyre i valgåret 2011. Da ble jeg også valgt inn som vara til kommunestyret og satt som fast medlem i komite for helse og rehabilitering. Siden 2013 har jeg vært kampanjeleder og har dermed organisert de siste fire valgkampene for lokallaget. I 2016 ble jeg valgt til leder av lokallaget og trives veldig godt med det.

Jeg har et stort politisk engasjement, selv om jeg kanskje ikke trives aller best på en talerstol. Av mine viktigste hjertesaker kan jeg nevne barn og unges psykiske helse, kultur og frivillighet og at vi skal ha skoler som ser den enkelte elev.

Jeg bruker stort sett de fleste frikveldene mine nå i valgkampen til å gå på husbesøk, og det er stor sjanse for at jeg har vært på døra di i løpet av de siste ukene. Husbesøk er en finfin måte å komme i kontakt med folk på, langt vekk fra den stressende og støyende stemningen man har rundt seg på en stand.

Hvis det er noe mer du ønsker å vite om meg, så er det bare å ta kontakt. Jeg har en plass langt nede på lista vår, men dersom du mener jeg fortjener en plass i kommunestyret så kan du sette et kryss ved navnet mitt dersom du stemmer på Høyre.

Godt valg!