Vi skal være en flersentrisk kommune.

Vi vil legge best mulig til rette for folk der de bor, med jobber, tjenester og tilbud. Da må vi planlegge for flere sentere rundt om i kommunen og ikke konsentrere alt på et sted. Det sier Håvard Vestgren i Asker. Kommunens arealplan er ferdig etter mer enn tre års arbeid. 

  • Vi har satt av arealer til skoler, barnehager, næringsarealer og friområder flere steder i kommunen, slik at det skal være mulig å skape livskraftige lokalsamfunn der folk bor. Hvis det for eksempel skal fortsette å bo folk i Holmsbu, må det også finnes jobber og mulighet til å handle der. Da må vi også sette av arealer til næring, slik at det kan etableres arbeidsplasser der, sier Vestgren. 
  • Høyre er også opptatt av jordvern av matjorda, og rekreasjonsområder, rett og slett å ta vare på Askers blå/grønne preg. Vi har tilbakeført 1000 dekar til matjord i kommunens nye arealplan og 4000 mål skog. Det betyr også mye for muligheten for næringsutvikling innen jordbruk og opplevelses og turistnæringene. 
     
  • Det er også satt av arealer til flere nye moderne boformer i den arealplanen som nå foreligger. Nå vil vi utfordre entreprenørene og de som planlegger boliger å tenke nytt i forhold til hvordan vi skal bygge boliger i fremtiden, både for yngre og eldre innbyggere. Vi har mange eneboliger i Asker. Mange familier har flere biler. Kan den nye delingsøkonomien og andre boformer tilknyttet felles tjenester være en mer bærekraftig måte å bo på, rimeligere og mer miljøvennlig. Må vi tenke store garasjeanlegg som tar høyde for at hver husstand skal ha parkering for flere biler, eller kan vi tenke pendlerparkeringer og bedre offentlig kommunikasjon. Så skal det sies at bil fortsatt og i overskuelig fremtid er en nødvendighet i en landlig kommune som Asker, og vi må legge til rette for det også. 
     
  • Er det smartere å tenke utslippsfri hurtigbåt i Oslofjorden med forbindelse i Holmen, Vollen, Sætre, Åros, Filtvet og Tofte, og dermed sluse mange pendlere den veien i stedet for at folk bruker opp tid og penger i stadig voksende bilkøer på veiene? 
     
  • Kan vi bygge privateide boliger rundt felles tun, der det legges til rette for felles helsetjenester og aktiviteter som helse og fritid? Nå har vi fått på plass en grovdisponering av arealene i Asker. Så blir det selvsagt også behov for å lage reguleringsplaner for de ulike områdene når vi kommer ned på lokalt detaljeringsnivå, som vi også får til behandling i kommunestyret.  

Ideen og tanken bak kommunens arealplan er å sørge for en arealplanlegging som skal utvikle kommunen for eksisterende og nye innbyggere samtidig som vi skal verne om natur og friluftsliv. Vi legger til rette for å kunne skape flere arbeidsplasser, skole, barnehage og handel der folk bor, slik at Asker skal bli en best mulig kommune å bo, jobbe og leve i for alle, slutter Håvard Vestgren.