Byfest er kultur for alle!

Lillestrøm Høyre satser på kultur! Byfesten skal i år være et gratisarrangement for alle. Det betyr at dette er et tilbud som gis til både innbyggere og tilreisende i helgen 13.-16. juni.

Vi lever i en dyrtid, og det er viktig med arrangementer som alle kan delta på. Byfesten skal være slik at lommeboka ikke trenger å være med for å oppleve kultur. I hovedutvalg for kultur i forrige uke, ble det vedtatt å gi Byfesten den ekstra økonomiske støtten de trenger for å lage en folkefest for alle. Byfesten gir publikum et bredt spekter av tilbud som konserter med både nasjonale og lokale artister, teater, barneforestillinger, trekkspill, jazz, blues, ja omtrent alle sjangere er å finne på Byfesten. Store kulturarrangementer som Byfesten er med på å styrke lokal identitet og bygger opp under regionbyen Lillestrøm.

En folkefest hvor alle kan delta er viktig, og da hviler det også et stort ansvar på kommunen å legge til rette for at et arrangement som Byfesten får gode rammevilkår. Vi i Høyre var klare på at vi ville følge opp Byfestens søknad til kommunen om en ekstra bevilling.

Vi vet at det samles opp mot 200.000 mennesker i byen under disse dagene. Det er ingen tvil om at Byfesten er en suksess. Hvis dette arrangementet, som alle kan være en del av, skaper gode opplevelser for kommunens innbyggere og de tilreisende, så er det vel anvendte penger.

Over 100 arrangementer skal gjennomføres under Byfesten 2024, det er mye kultur på kort tid uten kostnader for publikum.

Vi gleder oss til Byfest og er stolte av at vi fikk flertall for å støtte arrangementet med ekstra midler til glede for befolkningen.

Magnus Hasmo, kommunestyrerepresentant, Lillestrøm Høyre, Lillestrøm