Alle ser at det skjer mye i Bærum
Bærum er på mange vis i smeltedigelen. En stor byggeplass vil mange si – og de har rett. I løpet av noen få år vil deler av Bærum skifte karakter. Det skjer ikke uten støy, men som mange vet må det knuses egg for å lage en god eggedosis. Mye vil falle på plass og sikre at både ny E18, ny E16, Fornebubanen og en variert boligbygging bidrar til utviklingen av en allsidig og moderne kommune.
Bærum kommune har nettopp publisert Årsrapport 2021. Den forteller om høy aktivitet på alle felter og vi nevner:
- Utvikling av Sandvika med ombygging av kommunegården
- På Bekkestua vokser det frem et allsidig nærmiljø med rom for ung og gammel
- Boligbygging på Fornebu, med blant annet Oksenøya senter med barnehage, skole, sykehjem og flerbrukshall. I tillegg til variert boligbygging vil næringsutvikling og ny T-bane gjøre Fornebu til Norges mest spennende utviklingsområde
- På Lysaker bygges «Lysakerbyen» på grensen mellom Oslo og Bærum . Også det med boliger og næring.
- Og ingen i Bærum har unngått å se at en ny E18 rulles ut gjennom kommunen.
- I Sandvika er det stor optimisme når E18 legges under bakken og byen kan ta tilbake sjøen og kystlinjen. Det åpner for en storstilt byutvikling i hjertet av Bærum, og etter hvert en spennende utvikling av sjøfronten fra Kjørbo til Sjøholmen.
- E16 fra Sandvika til Skaret er snart ferdigstilt og vi venter i spenning på gjennomføringen av RE16 prosjektet med videreføring av E16 og Ringeriksbanen fra Sandvika til Hønefoss.
Dette er noen av de store prosjektene som allerede har vært gjennom både administrativ og politisk behandling. Utviklingen går i etapper. 2021 viser at det er høykonjunktur for infrastruktur, bolig og næringsutvikling i Bærum.
Stabekk, Haslum og ikke minst Høvik står på terskelen til fornyelse. På Stabekk og Haslum moderat, på Høvik mer omfattende. Vi vil også legge til rette for bolig og næringsutvikling i andre deler av kommunen. Dette gjelder særlig områder i vestre deler av Bærum
Med dette mangfoldet av planer, må både administrasjon og politikere i Bærum holde tungen rett i munnen. Hvis alle planer som foreligger skal utvikles vil Bærum ha dekket sitt boligbehov til langt ut i 2040-årene.
Bærum må ta vare på sin identitet. Det betyr at den skal gjenkjennes på grønne lunger, variert bebyggelse og godt tilbud til alle generasjoner.
Med en slik Høyrepolitikk må vi si nei til dem som ønsker å bygge ned matjord, eller presse frem unødvendige volumer og høyhus. Riktignok har kommunen forpliktet seg til å bygge tett ved knutepunktene, men det betyr ikke bare blokker. Også småhus og rekkehus hører hjemme i et variert bomiljø.
Mange saker er ferdigbehandlet, nye venter på avgjørelser i Planutvalget. Når utbygging står mot vern – er det for Høyre viktig å ha en helhetlig politikk. Det er vår oppgave å finne det gode balansepunktet mellom vekst og vern.