Døgnåpne apotek i Bærum

Hvorfor må bæringer kjøre helt til Oslo når det er behov for å dra på apoteket?I vår fikk en venn av meg akutt behov for å kjøpe medisiner på apoteket. Det var sent på kvelden, og ingen av apotekene i Bærum var åpne. Vennen min måtte derfor kjøre helt til Oslo sentrum for å skaffe seg den nødvendige medisinen for å lindre smertene hun opplevde.

Dette var både tidkrevende, stressende og ikke minst kostbart, både for lommeboken men også for miljøet. For i akutte medisinske situasjoner ønsker man helst å kjøre bil for å komme seg frem raskest mulig.

Mye kan planlegges i livet; du kan planlegge hva dere skal ha til middag, når man skal dra på hytta, eller hvilken buss barna skal ta for å rekke skolen. Sykdom, derimot, kan ikke planlegges. Du vet sjelden når du kan bli syk og plutselig får behov for medisiner, enten det bare skulle være behov for hostesaft eller noe som lindrer tunge smerter.

Det er ikke alltid nødvendig å dra til legevakten, og noen ganger vet man akkurat hva man trenger, men blir nødt til å dra til nabokommunen for nærmeste døgnåpne apotek.

Det å måtte reise helt til Oslo sentrum for et døgnåpent apotek er ikke bare tidkrevende og stressende for mange; det er også forurensende for miljøet. Det er merkelig å tenke at Bærum som er på listen over verdens beste klimabyer fortsatt må benytte seg av nabokommunens apotek.

Jeg ser ingen grunn til at Norges femte største kommune ikke skulle ha et døgnåpent apotek. Vi er hele 127 000 innbyggere i Bærum, med ulike behov – døgnet rundt.