Er ungdom uønsket i Sandvika?

Med denne overskriften skriver Arne Eriksen et innlegg 8. mai hvor det formidles en oppgitthet over at det stadig vekk ikke er noe ungdomshus i Sandvika og hvor det etterlyses en fast post på budsjettet til uorganisert ungdom. Det pekes også på at det gamle kommunehuset i Løkkeåsveien kunne egne seg til ungdomshus.

Dag Egil Strømme i høyrejakke

Dag Egil Strømme, leder hovedutvalg for miljø, idrett og kultur 

For å ta det siste først. I huset fra 1899 holder i dag Tilrettelagt fritid i Bærum kommune til. Kontorene kunne man kanskje flytte, men huset brukes altså som et fritidssenter for psykisk utviklingshemmede med aktiviteter de fleste av ukens dager. 

Jeg mener også å huske at noe av midlene etter avviklingen av Emma Hjorths Hjem er brukt til oppussing av Løkkeåsveien 2. Jeg vet ikke om noe sambruk med andre kunne være mulig, men jeg er redd en slik løsning ikke ville være god for noen.

Behovet for et ungdomshus i Sandvika er vi i Høyre enig i. Det kan løses på flere måter, gjennom private, kommunen, organisasjoner eller et samarbeid mellom flere av disse. 

Vi som er politikere i dag, kan ikke svare for at man ikke har fått til noe slikt tidligere. Likevel vil jeg si at det brukes midler på ungdomsaktiviteter for uorganiserte i regi av Ungdom og fritid i kommunen og andre, også i Sandvika og i randsonen til byen vår, men noe eget fritidssenter/ungdomshus er det ikke her. 

Det blir mye mer aktuelt nå som flere flytter til Sandvika, og vi har tatt inn over oss at ungdommen trekker til Sandvika uansett hva foreldre og andre mener om det. 

Derfor mener vi at debatten om ungdommen bør trekke til Sandvika eller ikke, blir feil. Faktum er at ungdommen allerede er i byen, og da mener vi at tilrettelegging for meningsfull og aktiv fritid er svært viktig for å lokke ungdommen vekk fra «henging» på stasjonsområdet eller Storsenteret.

Til Arne Eriksens spørsmål i overskriften: Selvsagt ønsker vi ungdom i bybildet i Sandvika. En by uten ungdom er kjedelig. Ungdommen er fremtiden, og vi vil at de skal føle kjærlighet for byen vår. 

Det er slik at ting tar tid, også i politikken. Vi er veldig glade for at ikke bare ungdomsrådet, men også organisasjoner og privatpersoner pusher oss for å gi ungdom i Sandvika et bedre tilbud. 

Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur er samstemte om at vi må gjøre noe, og vi har bedt Kommunedirektøren om saker for å beslutte noe positivt om aktivitetsarealer for uorganiserte og komme videre med behovet for et innendørs tilholdssted for ungdommen i Sandvika.

Det tar imidlertid litt tid å få frem saker, ikke minst i pandemitiden, og det er heller ikke nye budsjettrunder hver måned. Så vi trenger litt tid, Eriksen, men det er gode prosesser på gang, og kanskje vil ungdommen se forbedringer allerede denne sommeren.

Det pågår dialog med aktører som har levert spennende konsepter om å utvikle Kadettangen 22, men hvor vi har bedt Kommunedirektøren om å få et bedre konsept for å spisse innholdet mot uorganiserte barn og unge.

Arne Eriksen, takk for ditt glødende engasjement på vegne av den uorganiserte ungdommen, og takk for alt du har gjort for idrettsanleggene i Sandvika og andre steder. Vi vil gjerne samarbeide med deg om å utvikle en bedre by for ungdommen vår.