God kvalitet i hjemmesykepleien
La oss bare først fastslå det åpenbare: Når 60 prosent av besøkende hjemmesykepleiere i Bærum ikke møter til avtalt tid er ikke det godt nok. Og de som ønsker og er i stand til det, skal kunne bo hjemme så lenge som mulig og få bistand til å klare det.

Det gjør inntrykk å lese sakene Budstikka har hatt de siste dagene, fordi det handler om mennesker.
Mennesker på jobb som ønsker forutsigbarhet og mennesker som mottar tjenester fra kommunen som trenger trygghet og forutsigbarhet. Da må vi ta grep. Det er bakgrunnen for at vi nå setter ned et utvalg på tvers av partiene i Bistand og omsorg, for sammen finner vi gode løsninger.
Hva er det som gjør at noen kommuner lykkes og ikke? Hvilke forskjeller ser vi internt i Bærum og hva er forskjellen på den private og kommunale hjemmesykepleien? Politikere er ofte flinke til å si at vi skal lytte til de som vet hvor skoen trykker. Denne gangen ønsker vi også å se det selv, slik at vi kan lære av hverandre og bli bedre.
Vil det fjerne alle forsinkelser? Nei, det vil det jo ikke. Dette handler om mennesker som jobber med mennesker. Kø oppstår, kriser skjer, det kan være behov for å kontakte ambulanse og vi kan ikke vedta oss ut av det.
Men vi kan forsøke å løse noen av flaskehalsene. Det er allerede gjort et viktig arbeid på dette gjennom revisjonsrapporten vi fikk til kommunestyret. Den peker på noen tiltak vi skal vurdere: distriktene våre kan ha en lite klok inndeling eller kanskje vil vi trene en ny avdeling, og hvordan varsles de som mottar tjenestene dersom det er forsinkelser?
Dette arbeidet blir spennende og vi ser frem til gode innspill.
Bærum er en god kommune å bo i, det betyr ikke at vi ikke kan bli bedre, det gjør vi best sammen.