Idrettens egen park
Trym Nordhus spør i Budstikka 19/11 hvor behovet for et fotball-anlegg med 8.000 tilskuerplasser kommer fra. Svaret er: Fra idretten selv.
Bærum har to større områder regulert til idrett, Rud/Hauger i vest og Nadderud i øst. I tillegg finnes det en rekke mindre anlegg lokalisert i tilknytning til idrettslag rundt om i Bærum. I sum har disse enorm betydning for aktivitet, frivillighet og folkehelse i kommunen vår. De to store idrettsparkene er komplementære og like viktige deler av kommunens aktivitetstilbud.
Gamle Hauger idrettspark er de siste 10-12 årene rustet opp med innendørsanlegget Bærum idrettspark, ny svømmehall og ny utendørs friidrettsarena. Samlet er det investert for om lag 1,5 mrd. kr i området i denne perioden. Nadderud idrettspark består av svømmehall, flerbrukshall, håndballarena, innendørs og utendørs skatepark, tennisbaner og flere kunstgressbaner. Spesielt stadion-anlegget er nedslitt og utdatert, og tilfredsstiller ikke NFFs krav til elitefotball.
Det var bakgrunnen for at man i 2013 satte i gang en mulighetsstudie for en oppgradert idrettspark også på Nadderud. Det var bred politisk enighet om å legge til rette for et anlegg der fotballen kan utvikle seg, med verdier som idrettsglede, lek og identitet i sentrum. Bærum idrettsråd var en sentral og entusiastisk bidragsyter i arbeidet.
At oppgraderingen av Nadderud ble dyr er ingen uenige i. Investeringskostnaden for stadion-anlegget isolert sett er 565 mill. kr. Når parken står ferdig vil den legge til rette for organisert og uorganisert aktivitet, og være til glede både for topp- og breddeidrett. Å avlyse byggingen, jevne alt med jorden og henvise fotballen til Kadettangen slik Nordhus sleivete skriver er ikke mulig, være i strid med juridisk bindende avtaler og svekke aktivitetstilbudet for Bærums befolkning.