Kjøpet av Flytårnet – en gladsak
Hovedutvalget for miljø, idrett og kultur (mik) i Bærum har helt siden vi ble oppnevnt i høst hatt mange henvendelser knyttet til eierforhold og leieforhold fra forskjellige aktører på Fornebu. Eiendommen Flytårnet omfatter de historiske bygningene ved gamle Fornebu lufthavn. Flytårnet med tilliggende kulturmiljø har etablert seg som en kulturell møteplass på Fornebu.

Eiendommen har om lag 130 leietagere, blant annet billedkunstnere, keramikere, treskjærere, fotografer, lydteknikere, musikere, museer, gallerier, kunstskole, radiostasjon, danseskole, kafeen Odonata og eventhallene H3 Arena. Det er en klar målsetting for kommunen å videreføre og videreutvikle den kulturelle og historiske tradisjon som området representerer.
Her blir det viktig med et samspill mellom kommunen, samarbeidspartnere og leietagere. Det gamle Flytårnet blir en viktig del av utviklingsområdet som vil skape en kobling mellom kulturgaten med den gamle flyplassbebyggelsen, ny bebyggelse og Flytårnet T-banestasjon.
Kommunens intensjon er at det gamle Flytårnet skal utvikles videre til en unik og attraktiv kulturarena og en nasjonal kulturdestinasjon. Innenfor den eksisterende bygningsmassen skal det i tillegg utvikles sosial infrastruktur for Bærum kommune. Kommunen overtar etter planen eiendommen 1. september 2020.
Vi har i en periode ikke hatt møter i hovedutvalgene på grunn av pandemien. Vi i Høyres mik-fraksjon er glade for at formannskapet med stort flertall vedtok å kjøpe Flytårnet. Det vil ta noe tid å utvikle en fremtidig utleiestrategi. Nå er det viktig å gi de eksisterende leietagerne mulighet til å fokusere på sin virksomhet i vanskelige tider. Leserne av Budstikka oppfordres til å avlegge kunstnergaten et besøk så snart det lar seg gjøre. Den er nok en litt bortgjemt skatt for dem som ikke ferdes på Fornebu til daglig.