Målet er et inkluderende fellesskap i en moderne bydel

Langsomt ser vi at Fornebu omformes. Fra rullebaner til nye boligområder, grøntområder og parker. Nå kommer planene om en ny bydel et steinkast fra det ikoniske Flytårnet. Det er første byggetrinnet i «Byen» langs Fornebubanen som vil bli høyere og tettere enn det vi hittil har sett på Fornebu.

Området blir særegent og spesielt, med dyp forankring til det Fornebu som flyplassen i sin tid skapte. En blanding av historiske mursteinsbygg med møteplasser og kulturinnslag, til moderne bygg for morgendagens innbyggere.

Obos, som står bak planene, har gitt landets fremste arkitekter i oppgave å skape en unik bydel i vakre omgivelser mellom sjøen og Nansenparken – på Flytårnet T-bane-stasjon.

Hva kan vi vente oss av denne nye bydelen?

Først og fremst trivsel. Alt som utvikles, skal legge til rette for at beboere i ulike faser av livet får gode tilbud i trygge rammer. Variasjon i boligstørrelser og prisklasser skal åpne for mangfold, både i alder og bakgrunn. Vi forventer variasjon i bebyggelsens fasader, materialer og fargebruk. Vi er sikre på at Obos tar utfordringen.

I første omgang blir det tre bykvartaler med gater og byrom. Mest bolig, men også forretninger og service. Propelltorget og nabolagstorget blir sentrale samlingspunkt i området, omkranset av roligere kvartaler forbeholdt beboerne.

Variasjon i høyder og åpninger i bebyggelsen vil sikre lys og gode boforhold. Frodig beplantning skal gi hele området et grønt preg. Parkering i kjellere gjør området bilfritt og bidrar til høy trivsels- og miljøfaktor.

Fornebu utvikles i tråd med politiske ønsker:

  • Vekst og utvikling. Det er selve grunnlaget for en sterk kommune med gode tjenester og allsidige tilbud til innbyggerne. Fornebu har de beste forutsetninger med et rikt næringsliv og spennende jobbmuligheter, sentralt beliggende med nærhet til sjøen og marka.
  • Gode og effektive transportløsninger. Bærum har arbeidet for å få Fornebubanen og ny E18. Storsamfunnets investeringer forplikter. Vi skal levere på økt boligbygging og næringsutvikling – og får tilgang til en bane som gjør hverdagen enklere.
  • Utbyggerne bidrar. Store utbyggere som Obos og Selvaag påtar seg å finansiere halvparten av sosial infrastruktur, det vil si barnehager, skoler, sykehjem, idrett og kultur – slik at Fornebu kan bygges ut i et relativt høyt tempo. I tillegg yter de bidrag til Fornebubanen. Tilbake får de økt utnyttelse på sine arealer – med 11.000 boliger. Dette er vinn-vinn.

Når planutvalget i Bærum skal behandle planene for den første bydelen på Fornebu, er rammene gitt gjennom omfattende og demokratiske prosesser. Kommunestyret vedtok kommunedelplan 3 (KDP3) for Fornebu i 2019 og planprogram for flytårnområdet i 2024.

Høyre vil lojalt følge opp disse vedtakene og bidra til å utvikle et Fornebu hvor innbyggerne kan leve gode liv og bo i fantastiske omgivelser med spennende jobbmuligheter.