Regjeringen leverer til Bærums barn og unge

Regjeringen har på kort tid kommet med gode ordninger som tilgodeser barn og unge i Bærum kommune. Det er bevilget 16 millioner kroner til sommerskole og nær 3 millioner kroner til ferie- og fritidsaktiviteter for barn og unge i Bærum.

Av Haakon Kvenna Veum og Dag Egil Strømme, leder av hovedutvalg for barn og unge og leder av hovedutvalg for miljø, idrett og kultur

Etter et krevende år med pandemi legges det nå til rette for at barn og unge både kan lære, leke og få nye venner gjennom sommeren. Pandemien har dessverre rammet de unge hardt, men nå gjøres det gode grep for å hente inn igjen tapt læring så vel som å gi gode møter. Temaene for kursene på sommerskolen vil være av både sosial, kulturell og faglig art.

Gjennom nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge i aktivitetstilbud uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon har en rekke formål i Bærum kommune fått til sammen 3 millioner kroner. 

Både kommunale tjenester, private aktører og frivillige organisasjoner kan søke om midler for å tilby unge mennesker rimelige eller kostnadsfrie ferie- og fritidstilbud. Tilskuddsordningen støtter et bredt spekter av tiltak, i særlig grad ferie- og fritidstilbud, utlånssentraler og kvalifiserende tiltak som sommerjobber og arbeidstrening.

Vi i Bærum Høyre er glade for at regjeringen leverer ordninger som gjør det mulig for flere å delta på sommerskole og fritidsaktiviteter i sommerferien. 

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet forvalter ordningen på oppdrag fra Barne- og familiedepartementet. Det ble sendt inn ni søknader fra Bærum, seks av disse har blitt tildelt midler nå:

  • Bærum Røde Kors får 450.000 kroner til to prosjekter i regi av Fellesverket som handler om å holde åpent i sommerferien og tilby varm, gratis mat tre dager i uken.
  • Bærum kommune får 1.300.000 kroner for å inkludere barn i familier i områder berørt av fattigdomsproblematikk og med stor andel minoritetsspråklige gjennom å gi dem muligheten til å delta i kultur-, frilufts- og ferieaktiviteter på lik linje med andre barn.
  • Rykkinn Frivilligsentral får 500.000 kroner for å arrangere et regelmessig fritidstilbud på Rykkinn i fellesferien i samarbeid med kommunale tjenester og lokale foreninger.
  • Kirkens Bymisjon (Rykkinn) og Bærum kommune (BUA, Marie Plahte, Dønski) tildeles totalt 735.000 kroner for å drive utlån av utstyr for å redusere de økonomiske barrierene for deltagelse i ulike ferie- og fritidsaktiviteter.

Sammen med de ordninger vi har i Bærum kommune knyttet til fritidsstipendier, er disse tiltakene av stor betydning for at barn og unge i Bærum kommune skal kunne delta i fritidsaktiviteter året rundt, uavhengig av foreldrenes økonomi. 

Vi håper at alle som ønsker det kan få en aktiv og fin sommerferie i Bærum.