Prøvenominasjon til Stortinget fra Molde Høyre

Molde Høyre har avholdt partimøte i forbindelse med nominasjon til Stortingsvalget 2017. Medlemmene nominerte 10 navn i prioritert rekkefølge og Helge Orten fra Midsund er Molde Høyres ubestridte førstekandidat. Han har gjort en solid innsats for Høyre og Møre og Romsdal på Stortinget i inneværende periode og nyter stor tillit i hjemfylket sier leder i Molde Høyre Frank Gerald Lien. Molde Høyre nominerte fire personer fra Romsdal, fire fra Sunnmøre og to fra Nordmøre.

På plassen bak Helge Orten nominerte Molde Høyre sunnmøringen Trude Fjærli Giskås fra Giske. Tredjeplassen gikk også til Sunnmøre, Dag Olav Tennfjord fra Skodje. Moldes egen toppkandidat, Britt Janne Tennøy, nådde også høyt på listen med en fjerdeplass. Fra den posisjonen kan Tennøy oppnå å møte som vara på Stortinget. «Hun kom som et friskt pust inn i lokalpolitikken i Molde i 2015. Hun har allerede markert seg som en klar talskvinne i mange viktige saker. Med sitt engasjement, pågangsmot og gode humør er hun en inspirasjon for lokallaget og på fylkesnivå», sier leder i Molde Høyre Frank Gerald Lien.

«Jeg er veldig glad for en slik tillit og annerkjennelse i mitt eget lokallag», sier Tennøy, som er spent på hva som blir resultatet når den endelige lista fra Møre og Romsdal er ferdig etter nominasjonsmøtet i Molde den 29. oktober.

Foruten romsdalingene Orten og Tennøy nominerte Molde Høyre også Torkild Solli Haukaas fra Molde. Han er statssekretær ved statsministerens kontor, og en av Høyres mest kunnskapsrike politikere. Sist, men ikke minst har Molde Høyre løftet frem ungdomskandidaten Elise Fiske fra Fræna. Hun har markert seg som en dyktig og tydelig politiker. «Fiske skaper begeistring og glød både lokalt og regionalt, og vil kunne bli en sentral politiker for Høyre i årene som kommer», avslutter leder i Molde Høyre Frank Gerald Lien.

Avstemmingen ga følgende resultat:

1. Helge Orten -Midsund

2. Trude Fjærli Giskås -Giske

3. Dag Olav Tennfjord – Skodje

4. Britt Janne Tennøy – Molde

5. Vetle Vang Soleim – Smøla

6. Monica Molvær – Ålesund

7. Torkild Solli Haukaas – Molde

8. Turid engdahl – Kristiansund

9. Geir Ove Vegsund -Sula

10. Elise Fiske – Fræna