Ordførerkandidat Tage Slind Jensen

Tage var fire år sist Høyre hadde ordføreren på Nesodden. Nå vil han jobbe dag og natt for at Nesodden igjen skal bli blått.

Tage og Erna Solberg på Nesoddbåten. Foto: Privat

Arbeidshesten og ja-mennesket Tage Slind Jensen klarte ikke å si nei til å være Nesodden Høyres ordførerkandidat. Han som kan bli Nesoddens yngste ordfører i historien, ble enstemmig valgt som partiets kandidat på Ekelund Seniorsenter 24. mai, og har allerede startet arbeidet med å vinne valget i 2023.

Hvem er Tage?

Navn: Tage Slind Jensen

Alder: 24 år

Bosted: Bjørnemyr

Sivilstatus: Singel

Yrke: Kampanjerådgiver i Høyres Hovedorganisasjon

Utdanning: Master i statsvitenskap ved UiO

Politisk erfaring: Tage har vært aktiv i Nesodden Høyre siden 2016, og fra 2019 har han representert Høyre i kommunestyret. Han er Høyres fraksjonsleder og møter fast i skole- og oppvekstutvalget.

Han engasjerte seg i Operasjon Dagsverk på ungdomsskolen, og meldte seg inn i Unge Høyre i 2014. Siden da har han påtatt seg flere verv og oppgaver i både Unge Høyre og Høyre. Han har blant annet vært leder i Nesodden og Follo Unge Høyre, og nestleder i Akershus Unge Høyre. Før han gikk inn i jobben som kampanjerådgiver for Høyre, jobbet han som organisasjonssekretær i Akershus Unge Høyre.

Tage var i tillegg en av Akershus Høyres kandidater til Stortinget ved valget i 2021.

Fritidsinteresser: Når Tage ikke er på jobb eller driver med politikk, liker han å tilbringe tid med familie og venner. Han liker også å koble av med en god bok, serie eller podkast. Han har en stor interesse for kultur- og samfunnsliv. Når det kommer til bøker, er han mest glad i de gamle klassikerne og samfunnslitteratur. Tage er glad i å gå på museum og teater, hvor han har en like stor fascinasjon for det moderne som det tradisjonelle. Videre har han gjort frivillig arbeid for Kirkens bymisjon i Oslo, der han var fast besøksvenn for en dame på over 90 år i over to år. At de to hadde mye å snakke om, er enkelt å forstå ut fra Tages interesser. 

Tage liker imidlertid også ting som er mer vanlige for folk på hans alder. Han er glad i gaming, god mat og sier sjeldent nei til en øl eller et glass med vin. Tidligere drev han også med friidrett, men piggskoene er i dag byttet ut med et par joggesko som er bedre tilpasset en ung mosjonist.

Tage kan knapt huske at Nesodden har hatt Høyre-ordfører i hans levetid. Nå vil han selv ta fått på jobben med å lede partiet til valgseier i 2023. Foto: Elias Rasch / Rasch Produksjon

Ny kurs med nye koster

For Tage handler det først og fremst om de politiske sakene, og ordførerrollen ønsker han seg for å gi Høyre en hånd på rattet i de daglige beslutningene som kommunen tar. Han er ikke i tvil om at det trengs et skifte på Nesodden. Tage ønsker å være ordfører for alle Nesoddens innbyggere.

– Høyre vil ha et Nesodden som spiller på lag med både folk og næringsliv. Selv om kommunen også får til mye bra, opplever jeg at den har en del å gå på når det gjelder service og tilgjengelighet overfor innbyggerne og bedriftene. Altfor mange får, etter altfor mange uker, nei fra kommunen på sine henvendelser. Dette gjelder like mye for Ola og Kari som vil bygge terrasse, som for en lokal bedrift som vil utvide med en etasje fordi den er i vekst og trenger mer plass. Dette skaper unødvendig frustrasjon og papirarbeid, og jeg er sikker på at dette kan løses med nye rutiner og holdninger hos den politiske ledelsen. Høyres tydelige mål er at Nesodden skal bli en ja-kommune der politikere og administrasjon bestemmer mindre, og hver enkelt innbygger bestemmer mer, forteller Tage.

Tage er et ordensmenneske som fargesorterer klærne sine, skriver huskelister og rydder når han trenger å slappe av.

Han har respekt for at saksbehandling kan ta tid, men synes det er trist at Nesodden har fått stempel som en tungrodd, treg og lite tilgjengelig kommune. Selv er han utålmodig og kjenner på en stor lyst til å rydde opp og effektivisere slik at kommunen kan levere bedre tjenester til innbyggerne.

Han tror at ryddedugnaden blir best med nye Høyre-koster i den politiske ledelsen i kommunen. Til tross for at Tage personlig er svært glad i systemer, mener han at menneskene må komme foran i politikken.

– Politikk handler om mennesker. Som politiker er jeg opptatt av å løse utfordringene folk møter på i hverdagen, og legge til rette for at hver enkelt får større frihet i eget liv. Dersom noe ikke fungerer, må vi finne bedre løsninger, og jeg tror at samfunnet blir bedre når vi politikere bestemmer mindre. Høyre mener blant annet at elever skal kunne velge mellom flere fag og linjer på ungdomsskolen, og at det viktigste er at vi har mange nok varme hender i omsorgen, ikke hvem som leverer tjenestene. Når man får velge og bestemme mer selv, tror jeg også at man får et bedre liv, sier Tage.

Tage er opptatt av at det skal være gøy å være med i Høyre. Her er han sammen med venner fra Unge Høyre. Foto: Elias Rasch / Rasch Produksjon

Synlig, sosial og samarbeidsvillig

Når Tage får spørsmål om hvordan Høyre skal få ordførervervet i 2023, er han tydelig:

– Det viktigste er at Høyre gjør et godt valg, og etter seks år som valgkampansvarlig vet jeg at stemmene ikke kommer av seg selv. De må du gjøre deg fortjent til. Jeg er opptatt av at vi som representerer Høyre skal være synlige og tilgjengelige i lokalsamfunnet. Det skal være enkelt å komme i kontakt med oss og gi tilbakemeldinger, svarer han.

Tage har vært aktiv i flere organisasjoner helt siden han gikk på ungdomsskolen, og mener at et sterkt Høyre-lag er nøkkelen til en god valgkamp og et bra valgresultat.

– Uten en sterk organisasjon i bunn, blir det krevende å drive politikk. Jeg er opptatt av at alle skal føle seg velkomne i foreningen, og at det skal være gøy og sosialt å være aktiv i Nesodden Høyre. Når flere er med, blir også diskusjonene og de politiske utfallene bedre. Vi er en forening i vekst, og jeg opplever organisasjonen som mer enn klar for valgkamp. Vi skal vinne valget som et sterkt lag.

Selv om Tage er optimistisk med tanke på valget neste år, erkjenner han at det skal mye til for at Høyre får rent flertall. Skal man få til noe i politikken, må det gjøres sammen med andre partier. Det mener han i utgangspunktet er positivt.

– Selv om det er rom for å mene mye i Høyre, og vi har mange interessante diskusjoner internt, tror jeg at den beste politikken skapes i samarbeid med andre partier. Da får man synspunkter og perspektiver som man kanskje ikke hadde tenkt på selv. I tillegg er det viktig i et demokrati, kanskje særlig på lokalt nivå hvor det er mer som forener enn splitter, at alle stemmer blir hørt. I løpet av denne perioden har Høyre samarbeidet med alle de andre partiene fra sak til sak, og jeg håper og tror at de opplever oss som konstruktive og kompromissvillige. Det vil i hvert fall være Høyres linje overfor våre budsjettpartnere, slår Tage fast.

Høyre skal vinne valget ved å være de mest synlige, sosiale og samarbeidsvillige. For Tage er valgkamp en lagsport. Foto: Elias Rasch / Rasch Produksjon

Arv og miljø

Tage er opptatt av å legge vekt på det positive og morsomme i ting, en egenskap han mener å ha arvet etter sin farfar som han er oppkalt etter, dansken og rørleggermesteren Tage Verner Jensen. Selv om han tilbragte de to siste årene av livet sitt på Nesoddtunet etter litt uflaks og et slag, var han ved godt mot og humør helt til det siste. Tage den eldre – som emigrerte fra Danmark til Norge uten utdannelse eller penger, men likevel klarte å skape et lykkelig liv for seg selv og familien – var og er en stor inspirasjon for Tage den yngre.

– Jeg har stor respekt for mennesker som gjør sitt beste og jobber hardt, på tross av et mindre godt utgangspunkt. At det gikk såpass bra med farfar, skyldtes i all hovedsak hans innstilling og, som hos alle andre, noen porsjoner med flaks. Med den rette innstillingen og litt flaks, kan kanskje jeg bli ordfører også, sier Tage med et smil.

Tage med Ursvikbukta i bakgrunnen, hvor farfar og bestemor hadde både badehus og båtplass. Foto: Elias Rasch / Rasch Produksjon

Vil du komme i kontakt med Tage?