Tage Slind Jensen – vår varaordfører

2. oktober 2023 ble han Nesoddens yngste varaordfører i historien. Han står på for å gjøre Nesodden til et enda bedre sted å bo.

Tage og Erna Solberg på Nesoddbåten. Foto: Privat

Hvem er Tage?

Navn: Tage Slind Jensen

Alder: 25 år

Bosted: Bjørnemyr

Utdanning: Master i statsvitenskap ved UiO

Politisk erfaring: Tage har vært aktiv i Nesodden Høyre siden 2016, og fra 2019 har han representert Høyre i kommunestyret. Han er Høyres fraksjonsleder og møter fast i skole- og oppvekstutvalget.

Han engasjerte seg i Operasjon Dagsverk på ungdomsskolen, og meldte seg inn i Unge Høyre i 2014. Siden da har han påtatt seg flere verv og oppgaver i både Unge Høyre og Høyre. Han har blant annet vært leder i Nesodden og Follo Unge Høyre, og nestleder i Akershus Unge Høyre. Tage jobbet som kampanjerådgiver i Høyre før han ble ordfører. Forut for dette, jobbet han som organisasjonssekretær i Akershus Unge Høyre.

Tage var i tillegg en av Akershus Høyres kandidater til Stortinget ved valget i 2021.

Fritidsinteresser: Når Tage ikke er på jobb eller driver med politikk, liker han å tilbringe tid med familie og venner. Han liker også å koble av med en god bok, serie eller podkast. Han har en stor interesse for kultur- og samfunnsliv. Når det kommer til bøker, er han mest glad i de gamle klassikerne og samfunnslitteratur. Tage er glad i å gå på museum og teater, hvor han har en like stor fascinasjon for det moderne som det tradisjonelle. Videre har han gjort frivillig arbeid for Kirkens bymisjon i Oslo, der han var fast besøksvenn for en dame på over 90 år i over to år. At de to hadde mye å snakke om, er enkelt å forstå ut fra Tages interesser. 

Tage liker imidlertid også ting som er mer vanlige for folk på hans alder. Han er glad i gaming, god mat og sier sjeldent nei til en øl eller et glass med vin. Tidligere drev han også med friidrett, men piggskoene er i dag byttet ut med et par joggesko som er bedre tilpasset en ung mosjonist.

Tage kan knapt huske at Nesodden har hatt Høyre-ordfører i hans levetid. Nå vil han selv ta fått på jobben med å lede partiet til valgseier i 2023. Foto: Elias Rasch / Rasch Produksjon

På lag med folk og næringsliv

Selv om Tage synes at Nesodden er et godt sted å bo, og at kommunen får til mye bra, erkjenner han at det er flere utfordringer som må løses. I rollen som varaordfører vil Tage bidra til å gjøre Nesodden til en ja-kommune.

– Høyre vil ha et Nesodden som spiller på lag med både folk og næringsliv. Selv om kommunen får til mye bra, opplever jeg at den har en del å gå på når det gjelder service og tilgjengelighet overfor innbyggerne og bedriftene. Altfor mange får, etter altfor mange uker, nei fra kommunen på sine henvendelser. Dette gjelder like mye for Ola og Kari som vil bygge terrasse, som for en lokal bedrift som vil utvide med en etasje fordi den er i vekst og trenger mer plass. Dette skaper unødvendig frustrasjon og papirarbeid, og jeg er sikker på at dette kan løses med nye rutiner og holdninger hos den politiske ledelsen. Høyres tydelige mål er at Nesodden skal bli en ja-kommune der politikere og administrasjon bestemmer mindre, og hver enkelt innbygger bestemmer mer, forteller Tage.

Tage er et ordensmenneske som fargesorterer klærne sine, skriver huskelister og rydder når han trenger å slappe av.

Han har respekt for at saksbehandling kan ta tid, men synes det er trist at Nesodden har fått stempel som en tungrodd, treg og lite tilgjengelig kommune. Selv er han utålmodig og kjenner på en stor lyst til å rydde opp og effektivisere slik at kommunen kan levere bedre tjenester til innbyggerne.

Han tror at ryddedugnaden blir best med nye Høyre-koster i den politiske ledelsen i kommunen. Til tross for at Tage personlig er svært glad i systemer, mener han at menneskene må komme foran i politikken.

– Politikk handler om mennesker. Som politiker er jeg opptatt av å løse utfordringene folk møter på i hverdagen, og legge til rette for at hver enkelt får større frihet i eget liv. Dersom noe ikke fungerer, må vi finne bedre løsninger, og jeg tror at samfunnet blir bedre når vi politikere bestemmer mindre. Høyre mener blant annet at elever skal kunne velge mellom flere fag og linjer på ungdomsskolen, og at det viktigste er at vi har mange nok varme hender i omsorgen, ikke hvem som leverer tjenestene. Når man får velge og bestemme mer selv, tror jeg også at man får et bedre liv, sier Tage.

Tage er opptatt av at det skal være gøy å være med i Høyre. Her er han sammen med venner fra Unge Høyre. Foto: Elias Rasch / Rasch Produksjon

Fem raske

1. Det er lørdag og klokken nærmer seg 19:00. Hva spiser du helst til middag?

Tja, kanskje sushi? Det blir aldri feil.

2. Hva er ditt favorittsted på Nesodden?

Det finnes utrolig mange flotte steder på Nesodden, men mitt favorittsted er nok badehusene på Ursvik. Der hadde besteforeldrene mine badehus og båtplass. Jeg har tilbragt mange somre der.

3. Hva med utenfor kommunen?

Jeg synes det er veldig hyggelig i Botanisk hage i Oslo, særlig på forsommeren.  

4. Hund eller katt?

Begge deler er koselig, men det blir hund om jeg kun kan velge en.

5. Hva ser du helst på TV?

Jeg ser ikke så mye på TV, men er glad i både politiske og historiske dramaserier. Downton Abbey og danske Borgen er blant mine favoritter.  

Tage med Ursvikbukta i bakgrunnen, hvor farfar og bestemor hadde både badehus og båtplass. Foto: Elias Rasch / Rasch Produksjon

Vil du komme i kontakt med Tage?