Råde-ordføreren ønsker seg hotell i vannkanten: – Det er sårt tiltrengt

Ordfører René Rafshol (H) og flertallspartiene har startet jobben med å etablere Råde kommunes første hotell. Dette er slått fast i samarbeidsplattformen som H, Sp og KrF har utarbeidet.– Det er sårt tiltrengt, både med tanke på arbeidsplasser og det å gi markedsføring til bygda, sier Rafshol.

Må se på mulighetene

Krogstadfjorden eller Oven nevnt som mulige alternativer til plassering – det er noe kommunen skal se på den nærmeste tiden.

Med vannkvaliteten og sjøen vi har her, må vi se på mulighetene for å få til dette. Vi skal vedta kommuneplan mot slutten av året eller tidlig neste år – da håper vi å ha funnet et område som vi ser passer bra, sier Rafshol.

Det har ikke vært konkret interesse ennå, men vi ser at det er interesse for nye hoteller generelt.

Ønsker seg lokalt preg

Hotellet kan bli en direkte konkurrent til Støtvig hotell i Larkollen.

Rafshol forteller at han ser for seg at et fremtidig hotell har et lokalt preg.

– Det har vi ikke tenkt på, men det skal representere en del av Råde. Vi ser hoteller rundt i distriktene satser på lokal mat og drikke, så kanskje det hadde vært noe, sier ordføreren.

Mye gjort om vi får det inn i kommuneplanen

Hvor lang tid det vil ta før et hotell eventuelt er på plass, er vanskelig å fastslå. Men Rafshol mener det viktigste er å få hotellet inn i kommuneplanen.

– Da er mye gjort med tanke på innsigelser og andre utfordringer. Fra planen blir vedtatt, hvis alt går etter planen, ser jeg for meg at det kan ta rundt tre år før det er på plass, sier Rafshol.