Et fremtidsblikk på Haugesund

Øverst fra venstre: Morten Joachim Henriksen (foto: Christian Roth Christensen, Dagbladet), Harald Larssen Lønning (foto: Kristoffer Vincent Hansen) og Margaret Hystad. Nederst fra venstre: Håkon Larsen (foto: Alfred Aase, Haugesunds Avis), Camilla Klovning Strømø (foto: Alfred Aase, Haugesunds Avis) og Julie Shirani Kausland.
I flotte lokaler i Nordsjø Kontorpark arrangerte vi i kveld "Fremtidsblikk på Hagesund", som var åpent for alle. Salen ble fylt opp av engasjerte Haugalendinger, og vi måtte overstige tiden for å rekke alle inspill fra publikum! 

Byen vår er i større grad blitt en sentral spiller for entreprenørskap og innovative aktiviteter. Nye grûnderbedrifter har etablert seg, og konsepter som Sildikon Valley og FinBy skal engasjere, fascinere og lokke folk tilbake til Haugalandet; men hva skal egentlig til for å skape en by vi ønsker å bo og jobbe i?

Torsdag 21. mars møttes vi til inspirerende foredrag i Nordsjø Kontorpark. Vi startet med 10-minutters innledninger fra ulike perspektiv, og avsluttet med en panelsamtale der Karmøybuen Margaret Hystad utfordret paneldeltakerne på hvordan fremtidens Haugesund bør være. 

Panelleder:
Margaret Hystad er Investor med lang erfaring fra etablering og arbeid med vekstbedrifter. Hun har tidligere bodd sentralt i Smedasundet i 10 år og har vært med på flere byutviklings prosjekter innen eiendomsutvikling.

Paneldeltakere:
Harald Larssen Lønning (foto: Kristoffer Vincent Hansen) er gruppeleder, kommunalråd og ordførerkandidat for Haugesund Høyre.

Camilla Klovning Strømø  jobber som sentrumskoordinator for Haugesund sentrum og besitter lang erfaring innen handelsbransjen.


Morten Joachim Henriksen  er dramatiker, regissør og teatersjef for Haugesund Teater. Morten er "innvandrer" til Haugesund og har fartstid fra flere byer og landsdeler i Norge.

Håkon Larsen har bygget seg opp til å bli en av de største eiendomsutviklerne i sentrum og tok i fjor på seg vervet som leder for Sentrumsgårdene i Haugesund.


Julie Shirani Kausland er medgründer i Formbar Glassverksted som nylig etablerte seg i Haugesund. Julie er opprinnelig fra Bergen og satser sammen med to andre på norskprodusert glassdesign, lagd i sentrum av Haugesund.


Et av poengene som ble dratt frem fra flere hold var framsnakking av byen vår og de som gjør noe for å utvikle og bedre den.Vi heier på dere, og vi heier på Haugesund ! 

Vi gleder oss til neste arrangement!