Harald er ikke for ung!

Ordførerkandidat Harald Larssen Lønning (foto: Marius Viken)

Den lokale valgkampen er i full gang. Alle partier prøver å overbevise velgerne om at deres parti har det beste programmet , de beste løsningene og de beste folka. Undertegnede står på Høyre sin liste, for tredje gang og to perioder i bystyret og oppvekststyre. Jeg kom inn i politikken som 60 åring for Høyre. Jeg hadde egentlig ikke tenkt meg at jeg som 60 åring skulle bli Høyre sin talsmann for skole og barnehage, men slik ble det nå. De siste åtte årene har vært meget lærerike og interessante, på godt og vondt. Slik er det nå i politikken.

I denne valgperioden og spesielt etter sommerferien har det vært mange hyggelige diskusjoner med folk fra alle samfunnslag, om skole, barnehage og det som ellers rører seg i det lokale samfunnsliv. Det setter jeg meget stor pris på. MEN så er det noen som avslutter samtalen med: «Ja, men ordførerkandidaten til Høyre er jo veldig ung.» Ja, han er ung, men det kommer til å gå over. Er det en ulempe å være ung i dagens verden som utvikler seg raskere og raskere og som helt sikkert vil kreve store omstillingsevner? En utvikling som blir mer og mer teknologisk og krevende, med klimakriser, press på naturressurser, flyktningkriser, eldrebølge og hva nå jeg ellers kunne trukket frem.

Å være ung er ikke noe handicap, tvert imot er det en fordel. Spesielt hvis en er kunnskapsrik, har evne til å se en sak fra flere forskjellige vinkler, være demokratisk, være analytisk, ha evne til å sette seg inn i andre sine problemer, unge som gamle. Være høflig, se den enkelte og i tillegg akseptere at andre har andre meninger. Ingeniøren og politikeren Harald viser også i tillegg en unik interesse for alt som har med det lokale å gjøre, fra barnehage til regionens næringsliv. Hva mer kan vi forlange? Hvor mange av oss eldre hadde en lignende CV på tilsvarende alder.

Som ansatt på Vardafjell vgs., som lektor og rådgiver, har jeg fulgt med Harald sin personlige og faglige utvikling fra den dagen han ble elev på Vardafjell og frem til i dag. De siste årene som min nærmeste overordnede (gruppeleder) i Høyre sin bystyregruppe. Han har der vist en imponerende evne til å forstå og analysere essensen i alle typer saker som dukker opp. Han har meninger men er samtidig lyttende til andre sine innspill.

Vi heier på deg Harald, vi har full tillitt til deg, alle vi som står bak deg på Høyre sin liste, uansett om vi er unge, middelaldrende, eller som meg, 67 år.

Skulle noen være i tvil om hva vi mener, Harald er ikke for ung til å bli ordfører. Det som betyr noe er hva han som politiker og eventuelt ordfører vil gi tilbake til lokalsamfunnet, regionen og den enkelte innbygger i Haugesund.