Larssen Lønning innstilles som Høyres ordførerkandidat

Harald Larssen Lønning (foto: Marius Viken)

I dag ble det gjort kjent at Gunnar Amundsen fratrer sin posisjon som Høyre sin ordførerkandidat i Haugesund. Harald Larssen Lønning foreslås som ny toppkandidat.

Styret tidlig informert

«Jeg ble tidligere denne uken kontaktet av Gunnar som ønsket å snakke om veien videre med tanke på høstens kommunevalg. Gunnar forklarte at han var usikker på om han kunne fortsette som ordførerkandidat slik den politiske hverdagen for en toppkandidat er strukturert. Jeg forsto på han at den ofte ble for spontan og at det var utfordrende å holde seg orientert og oppdatert i kombinasjon med full jobb,» sier leder i Haugesund Høyre, Anders Amundstad- Balle. - «Det er vanskelig å ikke ha forståelse for dette, selv om det selvfølgelig er veldig synd at vi mister en strålende ordførerkandidat» fortsetter Amundstad- Balle.

— Gunnar Amundsen bekrefter: «Etter et hektisk halvt år som Høyres ordførerkandidat er jeg kommet til den erkjennelse at det å være en del av det daglige politiske liv og miljø er en avgjørende faktor for å lykkes som kandidat til ordførervervet i Haugesund. Det å ikke være en del av kommunens besluttende organ reduserer en kandidats mulighet for å sette den politiske dagsordenen og er en forutsetning for å lykkes foran et forestående valg. Forventninger om tilstedeværelse på dagtid gjør det i tillegg vanskelig å kombinere dette med mitt virke som næringsdrivende.

Jeg ønsker ikke å sette partiet i en situasjon der de går til valg med en kandidat som er usikker på om han kan krysse målstreken med armene i været. Jeg vil fortsette mitt engasjement for Haugesund Høyre som kandidat til bystyret ved valget til høsten. Haugesund Høyre er og heldige som er godt skodd med en dyktig gruppeleder i Harald Larssen Lønning som jeg ønsker å legge min støtte til som partiets nye ordførerkandidat,» sier Gunnar Amundsen.

Fremtidens mann

Nominasjonskomiteens leder Roy Arne Eike ble raskt informert om situasjonen. – «Gunnar er en svært dyktig person som vi var veldig fornøyd med å få på plass som ordførerkandidat. Samtidig synes jeg det står respekt av valget han nå tar hvor han setter partiet foran sin egen posisjon», sier Eike. – «Vi er glade for at han ønsker å stille til valg for Haugesund Høyre i en annen rolle», fortsetter Eike og legger til at en samlet nominasjonskomité innstiller på Harald Larssen Lønning som Haugesund Høyres ordførerkandidat.

- «Harald er fremtidens mann både for byen og Høyre, og er drivende dyktig i alt han foretar seg», sier Eike. «Harald er allerede en av de mest sentrale politikerne i Haugesund, noe han vil være i mange år fremover. Det er helt naturlig for Harald å ta steget for å bli ordfører, og Nominasjonskomiteen er overbevist om at Harald vil bekle rollen på en forbilledlig måte», forteller Eike. – «Harald har vist at han har en smittende energi og pågangsmot, og utvist en modenhet som erfarne politikere i alle partier kan misunne ham. Jeg er sikker på at Haugesund Høyre stiller like sterkt med Harald i førersetet som med Gunnar», avslutter Eike.

«Jeg er veldig takknemlig for at Høyres kommunalråd og gruppeleder, Harald Larssen Lønning, har takket ja til å innta rollen som ordførerkandidat. Han får styrets fulle støtte med seg i ryggen og vi gleder oss til å drive valgkamp for ham i tiden som kommer,» legger Amundstad-Balle til.

Nominasjonsmøte 11.02

Haugesund Høyre vil kalle inn til et ekstraordinært nominasjonsmøte den 11. februar for å formelt velge ny ordførerkandidat. Innkalling blir per e-post til medlemmene og på Facebook.