Oddvar Vignes - "Finn deg sjølv før andre gjer det!"

Sissel Jacobsen, Oddvar Vignes og Vegard Nedrebø i forkant av foredraget i Nordsjø Kontorpark (foto: Karoline Sjøen Andersen).

Haugesund Høyre arrangerte torsdag 21.februar foredrag med Oddvar Vignes i flotte lokaler hos Nordsjø Kontorpark. Det personlige og engasjerte foredraget om hans eget selvmordsforsøk gjorde sterkt inntrykk blant de femti oppmøtte. 

Foredraget var åpent for alle, og gratis for Høyre-medlemmer. Øvrig publikumspris var kr 100. 

Oddvar Vignes er kjent fra TV Norge-programmet Else (Kåss Furuseth) om: Selvmord og andre TV-produksjoner. I tillegg har han skrevet en rekke kronikker om psykisk helse og selvmord i bla. VG, Aftenposten og Bergens Tidende.

"Raus me alle untatt deg sjølv? «Raushet er gull» er eit foredrag om kvifor me som samfunn treng meir raushet. Pynta i ein humoristisk tone fortel Oddvar om korleis han måtte læra seg raushet på nytt. Høyr om konsulenten frå NAV som ikkje gav opp, fastlegen som opna kontoret etter stengingstid og familien som la alt til sides når sonen vart sjuk. Og ikkje minst, høyr om han som måtte læra seg at det ikkje hjalp å tenke på alle andre, om han ikkje brydde seg om korleis det gjekk med han sjølv."

Til tross for foredragets alvorlige og tunge tema, klarte Oddvar å sprinkle en klype humor over det hele. De femti i salen satt som lys til foredraget var over, og det ble åpnet for spørsmål. Publikum stilte mange engasjerte spørsmål, og Oddvar svarte like engasjerende tilbake. 

Absolutt et foredrag som anbefales alle å gå på dersom de har anledningen!