Invitasjon til kurs: «Trygt og gøy på internett»

torsdag 04. april 2024

18:00 – 20:00

Arendal Høyre ønsker å invitere deg til et spennende og lærerikt kurs: «Trygt og gøy på internett». I en verden hvor digital tilstedeværelse er en stor del av hverdagen vår, er det nødvendig å vite hvordan man navigerer sikkert og effektivt på nettet. Dette kurset er laget for å gi deg kunnskapen og verktøyene du trenger for å være trygg på internett, samtidig som du får utforske og nyte de ubegrensede mulighetene det tilbyr.

Detaljer

Stedet
Arendal kultur- og rådhus, Bystyresalen
Arrangement dato
tor 4. april 2024 fra 18:00 – 20:00
Påmeldingsdetajer
Gratis

Informasjon

Kursinnhold:

Introduksjon til sikkerhet på internett:

Vi starter med en gjennomgang av grunnleggende prinsipper for trygg nettbruk. Dette inkluderer forståelse av digitale fotavtrykk og hvordan man kan beskytte personlig informasjon.

Tofaktorinnlogging og sikkerhetstiltak

Lær hvordan tofaktorautentisering (2FA) fungerer som en ekstra sikkerhetsbarriere for dine online kontoer, og hvorfor det er viktig å bruke det. Vi vil også dekke andre relevante sikkerhetstiltak som hjelper deg å beskytte din digitale identitet.

Introduksjon til ChatGPT og Dall-E:

Etter introduksjonen til 2FA, vil vi vise deg hvordan du kan bruke ChatGPT enkelt for å forbedre din digitale hverdag. Du får sjansen til å prøve dette selv mens vi står klare til å hjelpe de som møter utfordringer med tofaktorinnlogging eller andre tekniske problemer på PC eller mobil.

Eksempler på god bruk av ChatGPT/Dall-E:

Vi vil demonstrere noen praktiske og nyttige måter å bruke ChatGPT og Dall-E på, som kan berike din digitale opplevelse.

Beskyttelse mot deepfake: Mot slutten av kurset vil vi ta opp problematikken rundt deepfake-teknologi. Du vil lære hva deepfake er, og vi diskuterer hvordan du kan beskytte deg mot de potensielle farene ved slik innhold på nettet.

Alle deltakere må ta med egen laptop, nettbrett, eller mobil. Vær oppmerksom på at vi dessverre ikke har mulighet til å tilby utlån av utstyr til deltakerne.

Kurset ledes av Sigbjørn Oseassensen, en erfaren instruktør med mye innsikt i digital sikkerhet og moderne teknologi.

Påmelding: 

Det er ingen formell påmelding, så her er det førstemann til mølla!

Vi ser frem til et engasjerende og informativt kurs, og håper å se deg i Bystyrsalen 4. april. Bli med oss for å lære hvordan du kan navigere trygt, ha det gøy på internett og utnytte det digitale rommet til ditt beste!

Med vennlig hilsen
Arendal Høyre