Eiendomsskatt og fond og lovlighet og slikt

Bildet over er en faksimile av Glåmdalens leder 3/3-17 Ordfører Kamilla Thue hevder å ha sine ord i behold.Hun vil bare samle inn 4 millioner ekstra i eiendomsskatt i år.Disse skal ikke brukes, de skal settes på fond. Vi får krysse fingrene og håpe på at ordførerens fond ikke vil bli like lekk som fondetetter kommunens salg av HEAS-aksjer forrige gang Arbeiderpartiet hadde ordfører.

Eidskog Høyres kommunestyregruppe foreslår å sette ned eiendomsskatten med en promille, både for hus og hytter og for næringslivet. Eiendomsskatten vil da havne på samme nivå som for 2016. Ordføreren velger å ikke gripe muligheten til å holde løftet sitt om at eiendomsskatten ikke skulle øke.

I stedet maler hun seg inn i et hjørne ved å hevde at det ikke er lov. Indirekte anklager hun Kongsvingers kommunestyre for lovbrudd. I Kongsvinger satte de ned promillesatsen på vårparten i 2015, etter å ha skrevet ut eiendomsskatt som var betydelig høyere enn budsjettert for året.

Fra Eidskog Høyre har vi satt i gang et arbeid for å avklare fakta. Er det ordføreren i Eidskog som forleder sine innbyggere, eller var det kommunalsjef Rune Lund som forledet Kongsvingers kommunestyre i 2015? Ett er sikkert, de kan ikke ha sitt på det tørre begge to.

For styret og kommunestyregruppen i Eidskog Høyre

Sidsel Mobrenna, leder i Eidskog Høyre
Per Stenslet, gruppeleder