Skolefrokost i Eidsvoll
I tillegg til å være ordførerkandidat for Eidsvoll Høyre, er Nina Kristengård også stolt bygdekvinne. I september sørger hun og Eidsvoll bygdekvinnelag, i tett samarbeid med Eidsvoll kommune og lokale næringslivsaktører, for at 250 elever på Eidsvoll verk skole får servert varm grøt til frokost.
Nina har vært medlem Eidsvoll Bygdekvinnelag i flere år, og dette er en skikkelig gladsak som hun er stolt av å være en del av!
Det er ganske ambisiøst at en så liten forening skal klare å servere varm grøt til 240 elever, og det sier mye om engasjementet i denne saken. Det hadde ikke vært mulig uten et godt samarbeid med kommunen, frivilligheten og lokalt næringsliv.
Kristengård legger vekt på hvor fint det er at så mange skolebarn kan få sunn og god frokost, og håper at dette kan bli en realitet for alle barneskolene i kommunen.
Prosjektet er basert på å bruke mest mulig norske produkter, og aller helst lokale. Ungene skal bidra selv, og gjennom det lærer mye om både matproduksjon og verdiskapning i form av flere arbeidsplasser; at bonden dyrker kornet, elektrikeren sørger for strøm, rørleggeren som har ordnet så det er vann på det nye SFO-kjøkkenet, osv.
Prosjekt skolemat 2022
Norges Bygdekvinnelag har jobbet med å fremme skolemat i skolene i mange år. Forskning viser at skolemat og riktig ernæring fremmer konsentrasjon og læring, utjevner forskjeller og gir gode sosiale møteplasser for barna. Dette er noe Eidsvoll bygdekvinnelag ønsker å fremme i bygda, som både Eidsvoll kommune og lokale næringslivsaktører (Lerum, Tine og Rema 1000 Råholt) har støttet opp om. Sammen ønsker de å vise at gratis skolemat er et viktig satsningsområde for Eidsvoll kommune i fremtiden
Produksjon av grøten vil foregå på Vilberg Helsetun. Grøten vil bli varmet på skolens nye SFO-kjøkken, og maten som blir servert er i tråd med kostholdsråd om mat og måltider i skolen. Elever som har mat og helse vil få tildelt oppgaver ved servering og frivillige voksne bidrar også i dette prosjektet. I prosjektet brukes fortrinnsvis lokale produkter, og elevene vil lære om hvordan lokal matproduksjon skaper arbeidsplasser.