Byråkratisk nok…?

Høyre fremmet forslag om å få på plass ei gangbru over Ålma ved Orkelsjøveien og fikk dette enstemmig vedtatt i kommunestyret. Elever ved byggfag, Oppdal Videregående Skole bygget brua, men nå må det lages en flomanalyse før den kan monteres…

Ingvill ved den ferdige brua som nå står lagret ved Oppdal Videregående Skole.

Høyre fremmet, des 2022 sak budsjettbehandling, forslag om å få på plass ei gangbru over Ålma ved Orkelsjøveien, og fikk dette enstemmig vedtatt. Intensjonen var å gå i samarbeid med Oppdal Videregående skole, byggfag, slik at de kunne bygge den nye brua.

Torkel Kant tok ballen, han innhentet sponsormidler da kostnaden ble høyere enn tilskudd fra kommunen og elever ved byggfag tok jobben med å montere brua – hele historien er en gladsak! 

Helt frem til brua nå skal monteres, der den gamle brua var. Da stopper det opp, det viser seg at det må gjøres en flomanalyse, i tilfelles 20 års flommen skal slå inn over oss… 

Jeg synes dette er litt kjedelig, først fordi elevene som har laget brua ikke nå får fullført prosjektet. Dernest synes jeg det høres nokså byråkratisk ut at det nå skal lages en ny analyse, fordi en bru byttes ut med en annen. Også er det veldig dumt at folk ikke får benyttet ny bru i sommer, hvor Kåsen og Ålmdalen knyttes sammen. 

Nå vil Høyre stille spørsmål i kommunestyret om denne saken:

Er det faktisk slik at saksbehandling setter en midlertidig stopper for montering av brua? Kan brua monteres uten at det gjøres em flomanalyse? Når kan vi forvente at denne brua kommer på plass? 

Forslaget: «Bru fra Orkelsjøvegen, over Ålma til gangvei som ligger parallelt med gjerdet til skytebanen. Mye brukt av gående og syklende i turområdet Kåsen og Ålmdalen. Brua ble skadet på forsommeren og må istandsettes. Kommunestyret ber om at eierskap og plan for brua avklares. Kommunestyret bevilger inntil 20 000 kr til istandsetting av brua, dette er finansiering av materiell. Byggfag ved Oppdal Videregående Skole, ved Torkel Kant har vist interesse for å gjøre jobben. Oppdal kommune går i dialog med partene. Finansiering: Inntil 20 000 kr bevilges fra konto 14702484, støtte innenfor idrett og fritid. Beløpet øremerkes i 2023»