Vi trenger flere ansatte i omsorgen

Vi trenger flere ansatte i omsorgen. Ikke enda høyere eiendomsskatt.  

Ordfører Rita Ottervik (Ap) skriver i Adressa 19. juli at Trondheim har fått flere ansatte i eldreomsorgen fordi Ap og flertallskoalisjonen prioriterer dette og ikke skattekutt. Dette er ikke bare frekt, det er feil.

Alle de store satsingene i eldreomsorgen har hatt et samlet bystyre bak seg. Alle partier i bystyret har vært klar på at eldreplanen skal oppfylles. Valgløftet fra 2015 om 220 flere ansatte er også felles for flere partier, blant dem Høyre. I alle våre alternative budsjetter har vi vist hvordan vi kan øke bemanningen, og hvordan vi kan satse videre. Det er heller ikke riktig at nødvendig satsing på kvalitet i omsorgen krever stadige skatteøkninger. Jeg minner om at Trondheim har den høyeste eiendomsskatten av alle de store byene, og Ap vil den øke ytterligere.

Vi trenger en tydelig satsing på kvalitet, flere ansatte og flere på heltid i eldreomsorgen. Høyre har gjennom våre budsjetter vist hvordan dette kan gjennomføres, og hvordan vi kan gi mer valgfrihet, uten å skru opp den usosiale eiendomsskatten hvert eneste år. Påstanden «eldre foran skattekutt» er ikke bare hakk i plata fra Ap, den er også misvisende.