Medlemsmøte om digitalisering

Norge er bakpå i digitaliseringen av offentlig sektor - hvordan skal vi komme oss i førerposisjon? 

Innledere: 
Lars Iversen, strategisk rådgiver i Atea
Mari Holm Lønseth, stortingsrepresentant (H) fra Sør-Trøndelag

Effekten av å få sving på kommunene og statens digital transformasjons vil være økt effektivitet, og helt sikkert lede til lavere kostnader, men det holder ikke å ha et fokus på kortsiktige kostnadsbesparelser og drift - den virkelige verdien av digitaliseringen ligger i verdiskapningen digitaliseringen muliggjør for innbyggerne, ansatte og kunder. 

Om ikke lenge vil vi kunne 100 % skreddersy tjenester helt ned til fingertuppene av hver enkelt innbygger til en mindre kost av hva i dag bruker på å løse gårsdagens problem på tradisjonelt vis med IKT. Tiden da innbyggerne måtte tilpasse seg usmarte "one size fit all" løsninger er over. 

Hva betyr det for hva vi skal og må gjøre i dag for å utnytte mulighetene og ikke bli hengende etter? Hvordan drive politikk i en ny digitalisert tid hvor nesten alle forutsetninger er endret? 

Lars Iversen jobber i frontlinjene for digitaliseringen av Norge. Lars har erfaring fra digitaliserings- og innovasjonsarbeid for Næringsdepartementet i Sverige, Stockholm Stad, Electrolux, Postnord, Telenor og jobber i dag som strategisk rådgiver for Atea i Trondheim.

Mari Holm Lønseth er stortingsrepresentant for Høyre fra Sør-Trøndelag, og sitter i kommunal- og forvaltningskomitéen. Hun er derfor tett på de muligheter og utfordringer som ligger i offentlig sektor fremover.