Ja til framtidas skole – 10-parallell på Skogmo!

Høyre og Frp vedtar å bygge ny ungdomsskole på Skogmo med 10-parallell. Dette er den klart beste løsningen for fremtiden, både økonomisk, praktisk og pedagogisk.

En større skole kan gi bedre læringsutbytte, flere ressurser til spesialkompetanse, bedre ressursfordeling, flere faglige tilbud, større sosialt nettverk og mangfold, samt sterkere fagmiljøer.

Alternativet med stor utvidelse av Nordby er ikke aktuelt, da bygget vil være utrangert om rundt 20 år. I et langsiktig perspektiv er en større skole på Skogmo nå, billigere og bedre. Nordby Ungdomskole er allikevel vedtatt skal få en mindre rehabilitering og utvidelse.

Ved å plassere den nye flerbrukshallen som en buffer mellom ungdomsskolen og barneskolen, sikrer vi god flyt og bedre bruk av arealene. Skolen vil også få tilstrekkelig med parkeringsplasser, noe som gir mulighet for arrangementer og aktivitet hele døgnet, hele uken.

Utviklingen går mot større skoler
Vi merker oss at opposisjonen har satt seg fast i gamle planer og forsøker å underbygge sitt syn med mye googling, men faktum er at utviklingen i hele Norge går mot større skoler. Også her i Ullensaker viser statistikken at de største skolene har de høyeste grunnskolepoengene. Internasjonalt ser vi at våre naboland har større skoler og scorer bedre på PISA-undersøkelser

Vi følger opplæringsloven med alle forskrifter når det gjelder størrelse og skolemiljø. Erfaringene viser at det ikke er størrelsen som avgjør et godt skolemiljø, men god ledelse, klare grenser og hva skolene fylles med av innhold og aktivitet. Her må også foreldre være med og ta ansvar for holdninger, inkludering og bekjempelse av mobbing – uansett skolestørrelse. Gystadmarka er et godt eksempel på en vellykket stor skole.

Et større fagmiljø og mer spesialkompetanse
En større skole gir også mange fordeler: bedre læringsutbytte, flere ressurser til spesialkompetanse, bedre ressursfordeling, flere faglige tilbud, større sosialt nettverk og mangfold, samt sterkere fagmiljøer. Tanken om å organisere skolen i mindre enheter vil også sikre tilhørighet og trygghet. Målet er at alle elever skal kunne finne en sosial tilhørighet på skolen.

Ved å ha en konkurranse blant utbyggere sikrer vi at de beste løsningene blir valgt. Med samspillsmodellen og bruk av kjente løsninger («hyllevare»), ønsker vi å få best mulig skole for pengene. Prosjektet er på rundt en milliard kroner.

Vi bygger for fremtiden, med kapasitet til vekst, slik at midlertidige løsninger som paviljonger unngås. Hvis alt går etter planen vil den nye ungdomsskolen på Skogmo stå klar for 750 elever i 2029.