Høyres listekandidat Christine Rønningen (29): «Det nye biblioteket styrker Revetal som sentrum»

Det var trangt om plassen da nye Revetal biblioteket ble åpnet av ordfører Thorvald Hillestad og eier av bygget Martin Gran.

 -Et moderne bibliotek styrker Revetal som sentrum! Dette mener Christine Gjone Rønningen (29) fra Ramnes. Hun er listekandidat for Tønsberg/Re Høyre og sterkt engasjert i kommunen hun flyttet til for noen år siden. Torsdag deltok Christine på åpningen av det nye biblioteket på Revetal. Hun var slett ikke alene. Allerede før snoren ble klippet over, var det godt med folk som hadde samlet seg til åpningen av nye Revetal bibliotek. -Å ha sitt eget bibliotek betyr mye for Re. Vi er ikke en stor kommune i folketall, men med store avstander vil biblioteket være med på å forsterke Revetals rolle som «et bysentrum på bygda». Ikke minst når vi i 2020 slår oss sammen med Tønsberg kommune. Revetal skal fortsette å være et sentrum som blir satset på også i den nye kommunen, understreker Christine.

Tre etasjer

Biblioteket ble åpnet av ordfører Thorvald Hillestad og eier av bygget Martin Gran. I sin tale takket ordføreren Martin Gran og Revetal Invest for at dette ble mulig. Kommunen leier i dag biblioteket, med mulighet for å kjøpe det til en rimelig pris på sikt. En lignende avtale som ble gjort med kommunehuset. Ordføreren påpekte at dette ikke hadde vært mulig uten et samarbeid mellom det offentlige og private.

Biblioteket strekker seg over tre etasjer, rommer blant annet en «Black Box» (storsal) for arrangement, flere grupperom, en lekeborg for de minste og en gamingavdeling med både pc-er og PlayStation. I første etasje er det en cafe som i anledning åpningen serverte gratis kaffe, muffins og solrik.

Mye mer enn bøker

For Christine er et bibliotek i dag så mye mer enn bare bøker. Det er en samlingsplass for hele lokalbefolkningen og fungerer i praksis som et lite kulturhus og aktivitetssenter.

-Det gamle biblioteket i Re fylte kun funksjonen som bok-lager, men med det nye biblioteket har innbyggerne i Re fått et nymotens bibliotek, til glede for mange. Det regnes med at det nye biblioteket vil ha tre ganger så mange besøkende som det gamle. Som det ble nevnt i åpningstalen i går, er ikke et bibliotek et lavterskeltilbud, men et tilbud helt uten terskel. Det er en plass hvor alle møtes uavhengig av alder, etnisitet, kjønn og økonomi. Her er alle like, og alle er velkomne enten det er for å lese en bok, spille PlayStation, eller for å bruke et av grupperommene, sier Christine som også er opptatt av de andre viktige funksjonene et bibliotek fyller.

Viktig demokratisk arena

-Biblioteket er også en viktig arena for debatt, kunnskapsformidling og demokrati. Det er en funksjon det er lett å glemme, men bibliotekene spiller en stor rolle i formidlingen av fri informasjon, og grupperommene fyller et behov for samlingslokaler for engasjerte innbyggere. Her kan man samles i både små og større grupper for både diskusjon og hygge. Foredrag og andre aktiviteter vil være tilgjengelig for alle i Re. Her kan foreldre og besteforeldre ta med seg barn og barnebarn på hyggelige, morsomme og lærerike arrangement uten å måtte reise langt eller tenkt på kostnadene. Det er allerede planlagt både britiske, japanske og egyptiske uker med arrangementer for store og små, sier Christine.