Ellen Lian (H) om parkeringsanlegget - Haugar Fjellhall: «En gladsak for Tønsberg »

"Dette er en virkelig gladsak for Tønsberg kommune. Denne saken favner så mange ting.  Vi snakker til stadighet om å få et levende sentrum, få flere folk til byen og vi snakker om næringslivet i sentrum. Vi snakker om å redusere biltrafikk og vi snakker om å øke antall syklende.  Et parkeringsanlegg i Haugar vil bidra til alt dette! sa Høyres næringspolitiker Ellen Lian under bystyrets behandling forleden.


"Det å kunne lage et parkeringsanlegg i Haugar med utgang til Torvet og til Carl E Paulsensplass vil være utrolig bra for næringslivet i sentrum. Torvet, butikker, kafeer og andre by-opplevelser vil være lettere tilgjengelig for flere.  Jeg tror dette vil være noe av det beste vi kan gi næringsdrivende i sentrum. Dette sammen med gatebruksplan, stenging av Nedre Langgate (etter ny fastlandsforbindelse er på plass) vil gi Tønsberg sentrum et løft.

Spennende er pkt 3 i rådmannens innstilling om mulighet for å etablere en bilpool-ordning i en ekstra P-etasje for beboerne i Tønsberg Sentrum. Dette er et miljøtiltak som er virkelig spennende.  For min aldersgruppe er det kanskje  litt «rart» å ikke eie sin egen bil, men jeg tror fremtiden vil se annerledes ut, og jeg ser frem til å en utredning om dette.

Det samme gjelder mulighet for sykkelutleie fra Haugar Fjellhall. Spennende ideer og godt miljøtiltak for kommunen vår.

Til slutt vil jeg oppfordre rådmann til å prøve å gjennomføre utredningen så raskt som mulig. Her er det viktig å komme i gang med dette så snart som mulig. Vi støtter rådmannens innstilling", sa Ellen Lian.