Erna åpnet "Den Magiske Fabrikken"

Statsminister Erna Solberg fikk tirsdag kveld den store ære å åpne Greve Biogass sitt anlegg "Den Magiske Fabrikken" som Tønsberg kommune er vertskommune for!

Over 200 ivrige gjester hadde samlet seg på Rygg i Tønsberg tirsdag kveld for å overvære åpningen av Greve Biogass sitt anlegg "Den Magiske Fabrikken". 

Mens vi ventet på statsministeren så ledet konfransier Erik Wold og utegående reporter Stian Barsnes Simonsen oss gjennom et hyggelig program hvor vi fikk se og høre med om anlegget og hvordan det var blitt til, fra både ordførere, ledere og samarbeidspartnere.

Erna Solberg ankom stående bak på en renovasjonsbil (som selvfølgelig går på biogass) etter først å ha fått en omvisning på anlegget. Så ble hun presentert for samarbeidspartnere, griser og en ku, og gjorde et stopp hos Vestfold Bondelags flotte stand med kortreiste grønsaker og frukt og fikk her smake på bl.a spiselige blomster.

Åpningen foregikk ved at statsministeren trykket på en knapp. Tidligere på kvelden inne i anlegget hadde hun fylt opp en grabb med matavfall, så når hun nå trykket på knappen så åpnet grabben seg og matavfallet tok en fin landing med minimal sprut!

En flott og høytidelig kveld med mange flotte ord om et anlegg som er laget for framtiden!

Vil du vite mer om Greve Biogass og "Den Magiske Fabrikken"? http://grevebiogass.no/greve-biogass/

Høsten 2015 laget Tønsberg Høyre en kort film om anlegget. Den kan du se her https://youtu.be/kycP3-ZqOEs

Flere bilder fra åpningen finner du på vår Facebook side https://www.facebook.com/TonsbergHoyre/