Frihet og bærekraftig styring er viktigst for Lene L. Kjølner ved stortingsvalget

 

Den storstilte utbyggingen av Støperiet tente det politiske engasjementet til Lene L. Kjølner i 2011. Nå er hun i gang med sin fjerde valgkamp, midt i innspurten for sin nye bok. For Lene er det viktig at Erna får anledning til å videreføre sin politikk.  - Fire år er altfor kort tid til å se virkelig gode resultater, mener hun.

 Hvorfor er Høyre ditt parti?

-Høyre er et pragmatisk parti, med realistisk politikk og engasjerte og kunnskapsrike folkevalgte. Takhøyden er stor, og mine hjertesaker er viktige også for partiet. For meg er personlig frihet og valgfrihet viktig sammen med en fornuftig og bærekraftig styring av landet vårt.

Vel tilbake i sitt gamle parti, Høyre, er hun vel fornøyd med løsningen for Støperiet. -Det fins nok av kommuner som sitter med dyre kulturhus de ikke klarer å drifte, sier Lene som stortrives i sitt gamle parti.

Dine hjertesaker?

-Jordvern og grønne lunger, kulturpolitikk og ikke minst å ta vare på byen vår. Jeg er sterkt engasjert i sakene rundt den nye fastlandsforbindelsen og Bane Nors planer. Dessuten håper og tror jeg at Høyre vil være en pådriver for å utvide innkjøpsordningen for bibliotekene.

Hva er karakteristisk for denne valgkampen?

-Et stortingsvalg er mer konsentrert om de store sakene. Men, som fylkespolitiker synes jeg ikke forskjellen er så stor som da jeg "bare" var kommunepolitiker. Kommunevalget blir nærere og mer personlig. Velgerne jeg møter nå, er imidlertid også opptatt av lokale og regionale saker. De er gjennomgående positive og utrolig hyggelige. Og kort oppsummert sier de: "Stå på, vi backer dere", forteller Lene som midt i leveringen av et nytt bokmanus, finner tid til dørbank, stands, leserinnlegg og sosiale medier.    

Hvilke saker ser du frem til å behandle i høst?

BaneNor, skole, fastlandsforbindelsen og ikke minst: Presterødkrysset.

Hvordan skal du tilbringe valgkvelden?

 Først skal jeg være i Eikhallen til stemmene er talt. Blir vel  til rundt kl. 23. Deretter håper jeg å rekke valgvaken til Høyre og mannen min etter det. Han er like spent som meg, sier Lene.