Stor gjensynsglede: sjelen til den gamle bystyresalen er bevart

Ordfører Petter Berg (H), t.v. og Høyres gruppeleder Rune Sørdalen tilbake i den gamle bystyresalen i Stasjonen Tønsberg.

Gjensynsgleden var stor da ordfører Petter Berg (H) så igjen «sin gamle» bystyresal forleden. Helt fra 1983 var det gamle Rådhuset i Tønsberg hovedbasen for hans virke som folkevalgt. Fredag var han tilbake sammen med gruppeleder Rune Sørdalen og andre partikolleger for å se hva som er skjedd siden Micasa AS overtok bygningen. Stasjonen Tønsberg som det heter idag.

Petter legger ikke skjul på at gjensynet også er vemodig. Minnene fra et langt politisk liv strømmer på, der han går fra sitt gamle ordførerkontor, til formannskapssalen, bystyresalen og administrasjonens gamle områder. Belegget på gulvene kjenner han igjen enkelte steder, spesielt i trappene. Men først og fremst er det den gamle bystyresalen som gleder ham og de andre Høyre-representantene. Sjelen til byens viktigste sal gjennom mange tiår, er bevart. Det er de glade for.

For Tønsbergs ordfører er allikevel det aller viktigste at det gamle rådhuset har gjenoppstått som en vitamininnsprøytning til byens arbeidsliv. Bygningen tilfredsstiller ifølge ordføreren alle krav til moderne byplanlegging med sin sentrale beliggenhet midt i sentrum tvers overfor jernbanestasjonen. Så ja, det ble et godt gjensyn, fastslår Petter Berg.

-Gjensynet vekket mange gode minner. Men til tross for vemodet jeg føler her og nå, er jeg også litt stolt over at bygningen nå har gjenoppstått i en helt ny drakt samtidig som den er lett å kjenne igjen. Fasaden er i stor grad den samme, trappeløpet er beholdt og strukturen i bygget er også til å kjenne igjen selv om noen vegger er borte og noen er kommet til. Det mest gjenkjennbare er Bystyresalen hvor takhøyden og de høye vinduene er beholdt. Rommet har bevart sin verdighet og ikke minst den flotte utsikten til Slottsfjellet. Galleriet er blitt større og finere og med et nytt trappeløp ned til selve salen.

-Men det som gledet meg aller mest er at hele bygget inklusive de to nye etasjene, nå skal fylles med arbeidsplasser, understreker ordføreren.

Stasjonen Tønsberg som bygningen fra 1962 i dag heter, bærer sitt navn med rette. Der den ligger noen få skritt fra Tønsberg stasjon. Og, mens den først huset Sem kommune og deretter Tønsberg, fremstår bygningen i dag som en moderne møteplass på 7000 m2, fordelt over 8 etasjer. Bygget ble solgt i til Micasa AS for 45 millioner kroner i 2014. I tillegg til kontorer og møteromspool inneholder den restaurant og bar i førsteetasje.