Den nye storkommunen er Tove Øygardens (H) politiske hjertebarn.

Tove Øygarden stortrives om dagen. «Alt for Erna» er slagordet for Høyrelederen fra Re. Samtidig gleder hun seg til den politiske hverdagen begynner igjen. For da fortsetter forberedelsene til sammenslåingen av Re og Tønsberg. Etableringen av den nye storkommunen er Toves politiske hjertebarn.


Hvorfor er det viktig at Erna får fire nye år?

 -For å sikre at Høyre kan fortsette å utvikle alle de gode tiltakene vi har satt i gang; skape flere jobber, øke kunnskapen i skolen, tryggere omsorg og raskere behandling, samt å styrke forsvar og beredskap. Dette og mere til vil skape verdier og sikre vår velferd.

Gleder seg til arbeidet i Fellesnevnda

-Akkurat nå er det valgkampen for å sikre fire nye år for Erna, som gjelder. Men etter 11. september håper jeg at vi kan fortsette den gode prosessen som er i gang, og at vi sammen kan skape en kommune med gode tilbud til mennesker i alle aldre, sier Tove i en samtale med Tønsberg Høyre. -Jeg gleder meg til å starte arbeidet i Fellesnemda, der jeg skal representere Høyre sammen med Petter Berg.

Felles nominasjons- og programprosess

 Med Tove i spissen arbeidet Re Høyre hardt for at hjemkommunen hennes skulle slå seg sammen med Tønsberg til en ny storkommune fra 2019. Nå driver de valgkamp sammen med Tønsberg Høyre, og partiene har hatt felles styremøter. Senhøstes starter den viktige nominasjonsprosessen med oppnevning av felles nominasjonskomite. Lokalforeningene skal også ha en felles programprosess frem mot kommunevalget i 2019.

Hvorfor var det riktig for Re å slå seg sammen med Tønsberg?

-I 2016 engasjerte jeg meg sterkt for arbeidet for å få til en sammenslåing mellom Tønsberg og Re. Rett og slett fordi jeg mente at Tønsberg var det beste alternativet for Re - ikke bare basert på de økonomiske fakta vi ble presentert for. For meg betydde det mye at en stor del av Re føler stor tilknytning til Tønsberg. Det tror jeg er med på å gi innbyggerne identitet til den nye kommunen raskere enn hva ville vært til de to andre alternativene. (Horten, Holmestrand), sier Tove og minner om at Re Høyre var det eneste partiet som gikk klart ut med et standpunkt i saken før innbyggerundersøkelsen, og vi var aktive på stand, dørbank og i sosial medier. Det var en travel og morsom periode, og lettelsen var stor da det hele var avgjort, forteller Tove.

Hvorfor er Høyre ditt parti?

Grunnverdiene stemmer godt overens med hva jeg tenker og - hvordan jeg har levd, og lever livet mitt.

Hvorfor engasjerte du deg politisk?

-Engasjementet mitt kom først i voksen alder, faktisk så kort tid tilbake som i 2012. Det var et bevist valg. Begge barna mine hadde flyttet ut, og jeg kjente at jeg trengte å engasjere meg i noe meningsfylt, som både kunne utfordre meg litt, og som ga meg en form for faglig påfyll. Begge deler har jeg fått i stort monn!

Hva ønsker du å bidra med?

-Jeg håper jeg kan være med å gjøre en forskjell i den kommunen jeg bor i.  Jeg ønsker at Re skal være en attraktiv kommune å leve og jobbe i, og det er fint å få være med å utvikle kommunen. Jeg håper også at jeg kan vise andre at politikk er sosialt og gøy, og kanskje inspirere andre til å bli med på laget :-).

Hvilke saker er viktige for deg?

 -Jeg er spesielt opptatt av barn og unge, og psykisk helse. Men næringspolitikk og næringsutvikling er også viktig for meg. Uten et godt og variert næringsliv i kommunen, er det på sikt, vanskelig å opprettholde gode tjenester til innbyggerne.

Hva gjør du på fritiden?

-Jeg driver jo med politikk på fritiden, så jeg må nok kalle det en fritidsinteresse, ganske altoppslukende også. I det som blir igjen av tid, liker jeg å være sammen med familien min, være ute på tur, lage god mat - eller av til bare ligge på soffa´n med en bra bok.

Hvordan arter valgkampen seg for deg?

 -I valgkampen står jeg på stand og banker dører. Jeg forsøker også å legge inn et godt ord for Høyre i samtaler med folk jeg møter i hverdagen.

 

Tove Øygarden (52)

 Bor i Ramnes

Medlem i Høyre siden 2012

Tillitsverv Re Høyre: Foreningsleder, gruppeleder og leder av Utvalg for helse, oppvekst og velferd HOV