Tønsberg Høyres bystyrerepresentant Lise Lorentzen Mandal fyller opp Brunstad med 2.000 turnere i juli.

Tønsberg Høyres bystyrerepresentant Lise Lorentzen Mandal fyller opp Brunstad med 2.000 turnere i juli. Dette melder Byavisa Tønsberg i dag. Vi har fått lov til å bringe intervjuet med Lise som inneholder mye interessant om både Tønsberg og nabokommunene. Tekst og foto er signert HILDE LORENTZEN. Her kommer det:


Lise Lorentzen Mandal(46) har bokstavelig talt reist verden rundt for å promotere Tønsberg og Vestfold, og hun kan fortelle at det er særlig en ting utlendinger vil høre mer om. 
Lise Lorentzen Mandal har alltid vært aktiv innen turnmiljøet og sitter i dag i styret i Det internasjonale turnforbundet. Når Byavisa spør Lise Lorentzen Mandal hva hun forteller om Tønsberg-regionen til noen som aldri har vært her før, blir vi tatt med på en reiseverden rundt til Japan, Mexico, Sør-Afrika, Usbekistan, Kuwait, Australia, Orlando og en rekke europeiske land. Alle disse stedene har hun besøkt for å fortelle om Tønsberg og Vestfold. Etter presentasjonen spør hun alltid sine tilhørere om de har noen spørsmål og det har de: 
«Kan du fortelle mer om vikingtiden?». Og hun har ikke reist forgjeves, for 26.-30. juli 2017 blir medienes øyne rettet mot Tønsberg-regionen, da kommer over 2.000 turnere fra hele verden til Brunstad for å konkurrere. 
– Kong Harald fikk tre arrangementer i 80-årsgave og vårt arrangement var et av dem. Kongen kommer på åpningen, sier Lorentzen Mandal. "Det er Norges Gymnastikk-og Turnforbund som står som arrangør av World Gym for Live Challenge 2017 som nå offisielt heter King Harald`s World Gym for Live Challenge. Dette er en konkurranse som arrangeres hvert fjerde år. Den første ble avholdt i Østerrike, den andre i Sør-Afrika og i 2017 i lille Vestfold". 
– Det kommer turnere i alle aldre fra hele verden til Brunstad for å konkurrere. Det blir helt unikt å ha det på Brunstad. Tidligere har deltagerne bodd på skoler, spredt utover en stor by. På Brunstad blir alle samlet på et sted med alle fasiliteter, idyllisk beliggenhet med nærhet til strand, og på lørdagen skal de få lære om vikingtiden og oppleve vikingskip, forteller Lorentzen Mandal.
Utover lidenskapen til turning har hun også gitt seg i kast med politikken og er inne i sin første periode i bystyret for Høyre og er nestleder i hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse. På dagtid jobber hun i Maritimt kompetanse-senter Sørøst Norge i Tønsberg, med ansvar for bortimot 200 lærlinger.
Hvorfor er det fint å vokse opp i Tønsberg-regionen?
– Mine tre gutter har vokst opp på Eik. Eik er et lite samfunn og har det vi trenger idet daglige, med skoler, barnehager og butikker. Det er et trygt å vokse opp her og et sted hvor alle kjenner alle. Jeg treffer alltid kjente på butikken. Tønsberg-regionen har mange hyggelige små nærmiljø og rommer alt du kan ønske deg av fritidsaktiviteter. 
Hva er du mest stolt av ved Tønsberg-regionen?
– Alle mulighetene som er her. Det er en liten by med storby-preg med alle kafeene rundt torvet og butikkene i sentrum. Det er en atmosfæresom nesten er litt utenlandsk. Og jeg må også nevne Tjøme og Nøtterøy med den fantastiske skjærgården, Færder Nasjonalpark og Verdens Ende. Hva er det første du forteller om Tønsberg-regionen til en som aldri har vært her?
– Til folk som kommer fra utlandet forteller jeg at Tønsberg er Norges eldste by og om historien. Utlendinger vil veldig gjerne høre om historien. Til folk fra Norge forteller jeg om atmosfæren på brygga og om Verdens Ende. Om noen vurderer å flytte hit så forteller jeg om jobbmuligheter og alle kulturtilbudene. Regionen har en god blanding av ulike type næringer, et stort arbeidsmarked, med både statlige og private arbeidsplasser. 
Hvordan vil du beskrive menneskene i Tønsberg-regionen med ett ord?
– Rause. Da jeg flyttet fra Strømmen til Tønsberg for 26 år siden kjente jeg ingen. Eldstemann var bare fire uker gammel. Jeg tok kontakt med turnforeningen og ble med engang en del av miljøet. Jeg opplever tønsbergensere som hjertelige og inkluderende
Hva er ditt favorittsted i Tønsberg-regionen og hva gjør stedet så spesielt?
– Båten og sjøen. Med båt fra Vallø er det kun fem minutter ut til alle de fantastiske småøyene som ligger som perler på en snor. Vi lever to liv – et med båten på vannet og et liv når båten står på land. Begrepet Pulserende kystperle er veldig dekkende for vårregion. 
Hvem anser du som den beste ambassadøren for Tønsberg-regionen?
– Tønsberg kan bli bedre på bruke kjente personer fra idrett og kultur til å promotere Tønsberg. Vi burde utnevne ambassadører. Vi bør gjøre litt ekstra stas på dem som har muligheten til å markeds-føre Tønsberg utad. 
Hvordan tror du regionen vår er om 20 år?
– Tønsberg-regionen har et stort potensiale for utvikling innen næringslivet og for folkesjela til de som bor her. Jeg tror på sikt at vi blir endel av Stor-Oslo, hvor flere finner det aktuelt å pendle når reiseveien blir kortere.