Høyres Ellen Lian og Lise L. Mandal oppfordrer: «Gjør de siste juleinnkjøpene i Tønsberg sentrum»

Ordførerkandidat Lise L. Mandal (H) sammen med bystyrekollega Ellen Lian (H) på opplevelsesferd i et julepyntet Tønsberg sentrum.

Julehandelen står for 20% av årsomsetningen for forretningene i Tønsberg sentrum. Nå slår Høyres Ellen Lian og Lise L. Mandal et slag for at alle som er opptatt av et levende sentrum med et godt vareutvalg, gjør resten av julehandelen her. I fjor ble Tønsberg kåret til den åttende beste julebyen i Norge. I år har næringslivet i sentrum spleiset på å forvandle Tønsberg til en magisk juleby.

Ellen og Lise har virkelig godfølelsen denne tidlige og kalde kvelden. Julestemningen er til å ta og føle på. Her er det ikke bare vakkert pyntet. De gode og ekte sanseopplevelsene kommer på løpende bånd.  De 50 000 lysene, de mange vakre dekorasjonene og naturens egen skjønnhet gjennom det ekte granbaret, gir en egen varme i vintermørket. 

-Tenk på hvor heldige vi er som har Tønsberg sentrum å handle i, fastslår Lise og Ellen når de er kommet på plass ved cafebordet i Øvre Langgate. De varme ytterklærne er hengt bort. Herlige, varme kaffedrikker er servert sammen med en søt pepperkake. Varmen er i ferd med å komme tilbake i kroppen.

Roser Tønsberg Sentrum

-Her finner du ikke bare kanskje det beste vareutvalget mellom Oslo og Stavanger. Julehandelen i sentrum byr i tillegg på en rekke gode opplevelser. For hele sanseapparatet, fastslår de to og roser Tønsberg sentrum for å ha skapt denne rammen for innbyggerne. De er begge glødende opptatt av et levende sentrum. Ellen som bystyremedlem og medlem av Utvalg for nærings- og samfunnsutvikling (UNS). Lise som Høyres ordførerkandidat og bystyremedlem og nestleder i Utvalg for kultur, idrett og folkehelse - UKIF

Til årets adventstid og julehandel er det pyntet for 800 000 kroner.  2500 meter i sentrum er julepyntet. 195 butikker er klare for å bistå de handlende.  37 restauranter og cafeer holder dørene åpne. Og vi kan velge mellom 28 konserter og andre julearrangementer.

Vår handel avgjør

-Vi må alle stille oss spørsmålet hvor gjør jeg julehandelen i år?  Vår handel er avgjørende for butikkene i sentrum. Gjør vi vår julehandel andre steder, kan det bety butikkdød.  Og uten handelen dør sentrum. Det er vårt felles ansvar å bidra til et levende Tønsberg sentrum. Å sikre trygge og gode møteplasser. Steder og gater som gir gode opplevelser. Nå har Tønsberg sentrum og deres medlemsbedrifter skapt en magisk julestemning. Da må vi bidra med vårt; kjøpe våre julegaver i butikkene deres.

Netthandelen

Ellen og Lise har de siste årene sett at populære butikker plutselig bli borte. Utgiftene er større enn inntektene. En del av forklaringen er stadig flere handler på nett.

-Selv om du kan spare litt penger ved å handle på nett, bidra heller til å styrke de lokale arbeidsplassene, lyder oppfordringen fra de to. -Tenk deg om før du kjøper noe – kanskje de har akkurat samme produkt i noen av sentrums butikker? De lokale bedriftene her er en del av det som skaper levende lokalsamfunn. Mange av oss klager på at vi har alt for få butikker i bydelen. Nå må vi bidra til å opprettholde butikkene som kommer hit? Vi har butikkene - bruk de! Det er vårt felles ansvar å opprettholde lokale arbeidsplasser

Parkering

Bilens plass i julehandelen er et velkjent tema for Høyres ordførerkandidat og medlem av UNS. I inneværende bystyreperiode har de begge arbeidet for et nytt parkeringsanlegg på Haugar og et parkeringshus på den øverste delen av parkeringsplassen mellom Hotel Klubben og Nordea-bygget.

-Dette er nok noe frem i tid, men når vi får til dette, blir det bare supert! Etter min mening er dette et av de beste prosjektene Tønsberg kommune jobber med, sier Ellen Lian.

Anlegget på Haugar skissert med til sammen 450 plasser. 330 til handelsparkering, næring ca. 50 og utleieparkeringer til beboere i sentrum ca. 70.  Fra hallene vil det etableres heis og trappeadkomst til utgang via gangtunnel til torvet og til Haugarrock.  (i tillegg etableres det arealer for låsbar sykkelparkering). 

Bystyret venter på en utredning om det andre parkeringshuset.