Tar hele partiorganisasjonen i bruk: Tønsberg Høyre er klare for viktig stortingsvalgkamp

Lørdag gikk startskuddet for Tønsberg Høyres stortingsvalgkamp. Målet er ifølge leder, Leif Flemming Bakke, å gjøre det bedre enn ved valget i 2013 hvor partiet fikk 31,8% samt å bidra til at Høyre får inn tre representanter fra Vestfold. Sammen med valgkampleder Unn Eia forteller han at Tønsberg Høyre vil ta i bruk hele partiorganisasjon i valgkampen; tillitsvalgte, folkevalgte, partimedlemmer og andre støttespillere.-Senior Høyre og Unge Høyre vil også være veldig aktive i valgkampen. I tillegg vil vi få god bistand fra Høyre sentralt. Hele kommunen vil bli tatt i bruk gjennom «dørbank». I tillegg vil vi ha stands på Tønsberg Torv og flere andre steder i kommunen, opplyser de to.

Nytt i denne valgkampen blir samarbeidet med Re Høyre om arrangementer samt stand på Vear.

Leif Flemming er ikke i tvil om hvorfor årets stortingsvalg er viktig: 

-Vi må for all del unngå at «reverseringskammeratene»,ledet av Jonas Gahr Støre, kommer til makten. I Tønsberg skal vi  gjøre det vi kan for at Erna og Høyre kan få fortsette det gode arbeidet som er startet opp, sier Bakke og understreker at Erna har gjort en fantastisk god jobb som statsminister.

-Høyre trygger norske arbeidsplasser gjennom å prioritere kunnskap og investere for fremtiden, samt å ha verdens beste skole. Alle barn skal få muligheten til å utvikle sine evner og vokse opp i trygghet. Høyre i regjering sørger for at helsekøene går ned, og satser på kvalitet i helse- og omsorgstjenestene. Vi fornyer og forsterker vår forsvarsevne og styrker beredskapen mot kriser og terror.

Hva er de viktigste tiltakene i Høyres valgkampstrategi?

- Det handler om å nå og møte velgerne der de er. I møte med dem er det ingen ting som slår de gamle virkemidlene som stands og dørbank. Leserinnlegg i lokalpressen er like viktig som tidligere. Det nye er betydningen av å treffe velgerne på sosiale medier, og da først og fremst Facebook. Tønsberg Høyre satset på FB ved kommunevalget i 2015. I år er de sosiale mediene enda viktigere for oss.

Hvorfor er Facebook så viktig for lokalforeningen i Tønsberg under et stortingsvalg?

-For oss handler det om både informasjon og kommunikasjon. Begge deler er veldig viktig. Sosiale medier gir oss mulighet til å svare de som stiller oss spørsmål, roser oss eller kritiserer oss. Vi ønsker å ta velgerne på alvor; da må de få svar. I tillegg gir sosiale medier oss en mulighet til å formidle rikspolitikken gjennom våre lokale tillitsvalgte og folkevalgte. De er i valgkampen som føres lokalt, like viktige som stortingskandidatene og rikspolitikere fra partiet. Gjennom sosiale medier blir Tønsberg Høyres representanter synlige i lokalsamfunnet. Og velgerne blir orientert om våre politiske løsninger. I tillegg får de altså svar på sine spørsmål. Ikke minst i BaneNOR-saken i vinter så vi betydningen av dette.

Blir Tønsberg prioritert av Høyres regjeringsmedlemmer?

- Helt klart. Vi har allerede fått besøk av Erna og flere sentrale statsråder og forventer mye storfint besøk frem mot valget. Men, Kårstein, vår 1. kandidat, selv om han bor på Nøtterøy, er også viktig for oss. Derfor var det en glede at han var sammen med oss på valgkampåpningen på torget sist lørdag . Der var også  våre kandidater Henning Wold på 5. plass og Jens Christian Mikkelsen på 11. plass. Vår tredje kandidat Anette Haldorsen, 9. plass, blir med senere. Og så er vi jo så heldige at Vestfold Høyres 4. kandidat, Renate Sølversen, flyttet til Tønsberg i sommer. Renate vil vi også er mye til.

Hvordan er stemningen i partiet ved valgkampstart?

-Veldig god, fastslår Unn og Leif Flemming uten å behøve å tenke seg lenge om. De siste meningsmålingene gir oss ekstra energi. Og når vi får den hyggelige opplevelsen som på torget sist lørdag hvor 450 rykende ferske boller forsvinner som dugg for sola, engasjerte og interesserte velgere vil snakke med oss og oppløftende meldingene om responsen på sosiale medier, tikker inn, er det klart at vi blir ekstra engasjert. Vi er trygge på vårt budskap. Nå gjelder det bare å få mobilisert velgerne til å bruke stemmeretten – og selvfølgelig til å stemme Høyre, avslutter Unn og Leif Flemming som mandag kveld finpusser valgkampformen sammen med sine medarbeidere.