Ordfører Petter Berg (H) ønsket velkommen til båtracet i Tønsberg

Ordfører Petter Berg ønsket i kveld  velkommen til båtrace i Tønsberg. Fra taket av Quality Hotel hadde han sammen med arrangører, sponsorer og andre gjester panoramautsikt over et solbadet bryggeomåde.


Ordføreren minnet i sin tale om betydningen Re Motorsportklubb har hatt for at båtracet ble en realitet i Tønsberg. På deres initiativ kom planleggingen i gang. Selve båtracet ble første gang arrangert i 2013. Og fra 2014 har løpet hatt offisiell status VM-runde i Formel 1-klassen. I år er det 26 utenlandske team som deltar i VM-runden i Tønsberg.

-Nå er det klart for en helg med mye fart og moro i havnebassenget i Tønsberg, og det beste av alt er at hele arrangementet er gratis. Dette er mulig ved at mange frivillige yter en stor innsats samt bidrag fra private sponsorer i Tønsberg-distriktet, sa ordføreren som understreket gleden over å kunne ønske representanter for 16 forskjellige nasjoner velkommen til Norges eldste by.

-Fra vikingtiden og frem til i dag har mennesker reist til Tønsberg. Byen er ideelt lagt mellom skog og sjø, og er et flott reisemål for folk i alle aldere. Tønsberg har alltid vært en døråpning  til verden, med handel og frakt, langt og bredt. Og nå, med Verdensmesterskapet som innledes i dag, har byen fått enda mer vitalitet.   Selv vår statsminister vil besøke oss i morgen.

-Det er ingen tvil om at en slik begivenhet har betydning i en by kjent for sine sjøfartstradisjoner. Midt i havnen ligger Saga Oseberg, en nøyaktig kopi av det viktigste skipet fra vikingtiden, avdekket like utenfor byen i 1904.

Gamle møter nye i havnen, og vi ser denne hendelsen som en ny fjær i vår hatt. Så velkommen!

Jeg vil takke Joyce Christine Andersen fra Re Motorsports klubb og Frode Sundsdal, som tok initiativet til denne hendelsen og gjorde det skjedd med hjelp fra mange frivillige, sponsorer, lokale bedrifter og fylkeskommunen selv. Å gjøre denne hendelsen vellykket krever mange bidrag og samarbeid, og samarbeid om en slik begivenhet styrker vårt samfunn og gir en større følelse av samfunnsidentitet.

Vi gleder oss til dager fylt med fart, aktivitet, morsomt og rettferdig lek. Velkommen til VM i båtkjøring.

La oss trå på gassen og få racing!, avsluttet ordfører Petter Berg (H).